Εκστρατεία παιδιών Δημοτικού Απεσιάς για τα προσφυγόπουλα από τη Συρία


16/12/19-20/12/19: Γιατί ήταν τόσο σημαντική αυτή η εβδομάδα για τα παιδιά της Ε’-Στ΄ τάξης του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Απεσιάς; Γιατί τα παιδιά μετατράπηκαν σε κοινωνικούς δράστες, υλοποιώντας μια εκστρατεία αγάπης για τα προσφυγόπουλα από τη Συρία.

Συγκεκριμένα,  μάζεψαν είδη πρώτης ανάγκης όπως ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες , ξηρή τροφή και παιχνίδια σε καλή κατάσταση.

Για να πετύχουν τον στόχο τους, τα παιδιά, με συνεργασία και ομαδικότητα, δημιούργησαν αφίσες και ανακοινώσεις, ελληνόφωνες και αγγλόφωνες, διότι στο χωριό, εκτός από ελληνόφωνοι υπάρχουν και αγγλόφωνοι κάτοικοι. 

Επειδή το δημοτικό της Απεσιάς είναι Περιφερειακό, δηλαδή σε αυτό φοιτούν παιδιά και  από γειτονικά χωριά, όπως η Κορφή και η Άλασσα, δόθηκαν ανακοινώσεις και  κοινοποιήθηκαν αφίσες και στα χωριά αυτά. Στη συνέχεια, κοινοποίησαν τις χειρόγραφες αφίσες τους σε συχνόχρηστα μέρη των χωριών. Σημαντικό ήταν πως τα παιδιά φρόντισαν να εξηγήσουν στους συγχωριανούς τους τη δράση τους, πριν να τις τοποθετήσουν. Μεγάλη ήταν και η βοήθεια του ταχυδρόμου που μοίρασε τις ανακοινώσεις σε κάθε σπίτι.

Η δράση των παιδιών υποστηρίχθηκε από τη Σχολική Εφορία Απεσιάς, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και από τον Σύνδεσμο Γονέων.

«Είναι απίστευτο! Μαζέψαμε τόσα πολλά πράγματα. Δεν πιστεύω στα μάτια μου!». Αυτά ήταν τα λόγια των παιδιών που έμειναν άφωνοι, όταν συνειδητοποίησαν  ότι η δράση τους πέτυχε.

Στη συνέχεια, τα παιδιά με τη δασκάλα τους διαχώρισαν τα αντικείμενα σε κατηγορίες και τα παρέδωσαν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Κοφίνου και στο τμήμα του Ερυθρού Σταυρού για τους πρόσφυγες.

Με τη δράση τους, τα παιδιά δίδαξαν στους μεγάλους πώς να πολεμούν τον ρατσισμό, διότι βοήθησαν παιδιά με διαφορετική καταγωγή από αυτούς και απέδειξαν πως δεν έχει σημασία από ποια χώρα είσαι. Όλοι είμαστε ίδιοι και αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Κλείνοντας, τα παιδιά δίδαξαν στους μεγάλους πως όταν στοχεύεις κάτι και το θέλεις πάρα πολύ, με συνεργασία και ανιδιοτέλεια μπορείς να τα καταφέρεις.

Η ΝΙΚΗ ΑΞΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΗ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ!




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










677