Δέκαθλο Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας Γ’ - Στυλιανού Λένα


Στις 13 και 16 Ιανουαρίου 2020 διοργανώθηκε στο  Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας Γ -Στυλιανού Λένα το Δέκαθλο Φυσικών Επιστημών. Συμμετείχαν τα παιδιά και οι γονείς της Ε2 και Ε1, αντίστοιχα.

Η διεξαγωγή του Δεκάθλου Φυσικών Επιστημών (ΔΦΕ) έγινε με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του σχολείου και είχε διπλό στόχο, να φέρει ακόμα πιο κοντά στο σχολείο τους γονείς των παιδιών και να προωθήσει το ενδιαφέρον των παιδιών προς τις Φυσικές Επιστήμες με την εμπλοκή τους σε ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές πειραματικές δραστηριότητες.     

 

Στο πλαίσιο του ΔΦΕ οι μαθητές/μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους γονείς τους και συμμαθητές/συμμαθήτριές τους (συνεργασία εντός της ομάδας), αλλά και να συναγωνιστούν άλλες ομάδες, ώστε να καταφέρουν να εκτελέσουν σειρά πειραμάτων-δραστηριοτήτων («αγωνισμάτων») με το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο διασκεδαστικός και διαγωνιστικός χαρακτήρας των δραστηριοτήτων προκάλεσε τον ενθουσιασμό των παιδιών και, ακόμη πιο πολύ (!), των γονιών τους. Στο τέλος της κάθε μέρας ανακηρύχθηκαν οι «πρωταθλήτριες» ομάδες στο ΔΦΕ.

Ενδεικτικά του ενθουσιασμού που επικράτησε ήταν τα λόγια των παιδιών:

«Ήταν διασκεδαστικό και ευχαριστούμε που μας αφήσατε να φέρουμε τους γονείς μας»,

«Μου άρεσε που μπορούσαμε να μάθουμε για επιστήμες και ακόμα να διασκεδάζουμε»

«Μου άρεσε πολύ γιατί συνεργάστηκα με τη φίλη μου και τη μαμά μου»

«Θα ήθελα να ήταν περισσότερος ο χρόνος»

«Μου άρεσε που πέρασα χρόνο με τους γονείς μου, που έμαθα νέες γνώσεις και που κάναμε κάτι δαφορετικό από το μάθημα»

Με τον ίδιο ενθουσιασμό εκφράστηκαν και οι γονείς:

«Πέρασα ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου. Επίσης, είναι ένα θέμα προς περαιτέρω συζήτηση και κουβέντα στο σπίτι. Προωθεί την ομαδικότητα-συνεργασία»,

«Ήταν εξαιρετικό, σας ευχαριστούμε!»,

«Χαλαρώσαμε, περάσαμε χρόνο με τα παιδιά μας, ήταν τέλεια εμπειρία. Ευχαριστούμε που μας μάθατε πράματα»

Τα παιδιά και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τις έννοιες της ισορροπίας και του κέντρου μάζας, της ηλεκτρικής φόρτισης, με έννοιες της περιστροφικής κίνησης και με άλλες έννοιες της Φυσικής με έναν διασκεδαστικό τρόπο, που κράτησε τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον τους αμείωτο σε όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας.

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια και στήριξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1462