Εκπαιδευτική Ημερίδα: Στη γέφυρα αντάμα…, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα


Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, στις 19 Φεβρουαρίου 2020, στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα, η εκπαιδευτική ημερίδα «Στη γέφυρα αντάμα…». Στην ημερίδα, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα, το Δημοτικό Σχολείο Κοκκινοτριμιθιάς Β’, το  Δημοτικό Σχολείο Ναρέκ και το Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης Α’.

Η πιο πάνω δράση αποτελεί θεσμό για το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα. Γίνεται κάθε χρόνο, μέσα στον Φεβρουάριο, προς τιμή του Αγίου Μάρωνα, που εορτάζεται στις 9 Φεβρουαρίου, και καταπιάνεται με διάφορα εκπαιδευτικά θέματα.

Οι παρευρισκόμενοι, αφού παρακολούθησαν ένα μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, είχαν, στη συνέχεια, την ευκαιρία να ακούσουν την Δρ. Salpy Eskidjian, Εκτελεστική Διευθύντρια του Γραφείου για τον Διάλογο ανάμεσα στους θρησκευτικούς ηγέτες, βραβευμένη από το State Department με το βραβείο Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας.  Αμέσως μετά, μέσα από βιωματικά εργαστήρια, άντρες, γυναίκες, αγόρια, κορίτσια, παππούδες, γιαγιάδες και παιδιά, άτομα με αναπηρίες, παιδιά με διαφορετικές καταγωγές έκτισαν γέφυρες. Και όλα αυτά έγιναν μέσα από την τέχνη, το θέατρο, τη μαγειρική, την τεχνολογία, τη δημοσιογραφία, τον χορό, τους στίχους και τη συνεργασία με διάφορους φορείς, όπως το Γραφείο της Επιτρόπου για την Ισότητα των δύο φύλων και το Κίνημα Πίστη και Φως. Η ημερίδα έκλεισε με τους μαθητές/ σύνεδρους να αξιολογούν την ημερίδα με πολύ θετικά σχόλια, εκφράζοντας την επιθυμία για περισσότερες παρόμοιες δράσεις.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










902