Η συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου στο Δημοτικό Δροσιάς Κ.Β' - Μιχαλάκης Παρίδης


Μέσα στα πλαίσια του Μήνα Γραμμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς Κ.Β' - Μιχαλάκης Παρίδης, είχαν τη χαρά και την τιμή να γνωρίσουν από κοντά τη βραβευμένη Ελληνίδα συγγραφέα ιστορικών βιβλίων, κ. Μαρία Αγγελίδου, που φιλοξενήθηκε στο Σχολείο.

Αρχίζοντας με τη μελέτη των βιβλίων της κ. Αγγελίδου μέρες πριν, τα παιδιά διαπίστωσαν ότι η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα. Τα βραβευμένα ιστορικά παραμύθια της συγγραφέως οδήγησαν τα παιδιά στο φάσμα όπου η Ιστορία συναντά τη Λογοτεχνια και κατάφεραν να κρατήσουν το ενδιαφέρον τους αμείωτο. Επιστέγασμα των Ημερών Λογοτεχνίας ήταν η παρουσία της κ. Αγγελίδου στο Σχολείο στις 19 και 20 Φεβρουαρίου και η συμμετοχή των παιδιών σε βιωματικά εργαστήρια με τη συγγραφέα.

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου τα παιδιά υποδέχτηκαν στο Σχολείο την κ. Αγγελίδου με απαγγελία της Αλφαβήτας και χορευτικό δρώμενο από τα παιδιά της Στ' τάξης. Ακολούθησαν δύο ογδοντάλεπτα εργαστήρια, ένα με τα παιδιά των Δ' τάξεων κι ένα με τα παιδιά των Ε' τάξεων. Την επόμενη μέρα σειρά είχαν τα παιδιά των Στ' τάξεων να ακούσουν την κ. Αγγελίδου.

Τα παιδιά, των Δ’ και Ε’ τάξεων, είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με το θέμα του πολέμου στα αρχαία χρόνια και τα παιδιά της Στ’ ταξης με το θέμα της διασκέδασης στα βυζαντινά χρόνια.

Με συνοδοιπόρο τη συγγραφέα και τα βιβλία της, τα παιδιά έκαναν ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο για να γνωρίσουν ιδιαίτερες πτυχές του τρόπου με τον οποίο γινόταν ο πόλεμος στην αρχαία Αθηνα, την αρχαία Σπάρτη και τη Μακεδονία και να βρεθούν νοερά στον ιππόδρομο στο αρχαίο Βυζάντιο για να γνωρίσουν τον τροπο διεξαγωγής των ιπποδρομιών και άλλων ψυχαγωγικών θεαμάτων.

Παράλληλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συγκρίνουν τον αρχαίο και βυζαντινό κόσμο με τη σύγχρονη πραγματικοτητα και τα βιώματά τους .

Επιπρόσθετα τους δόθηκε η ευκαιρία να «ανακρίνουν» τη συγγραφέα υποβάλλοντας ερωτήματα που αφενός αφορούσαν το συγγραφικό της έργο, αφετέρου προέκυψαν μέσα από την ανάγνωση των βιβλίων της και μέσα από τα θέματα των παρουσιάσεων.

Στόχος των παρουσιάσεων της κυρίας Αγγελίδου ήταν, όπως η ίδια αναφέρει, «να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών για περαιτέρω αναγνώσματα».

Και το πέτυχε στο μέγιστο βαθμό!

Η γνωριμία των παιδιών με την κ. Αγγελίδου ήταν μια μοναδική, ανεπανάληπτη και αξέχαστη εμπειρία με πολλαπλά οφέλη και τα έφερε πιο κοντά στα μονοπάτια της Λογοτεχνίας, αλλά και της Ιστορίας!
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter541