Μικροί πρεσβευτές της υγείας στο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων Λάρνακας


Στα πλαίσια των προσπαθειών για διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών φοίτησης των παιδιών και εργασίας του προσωπικού του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων Λάρνακας

υπό τις συνθήκες της επιδημίας του κορωνοϊού SARS-CoV-2, τα παιδιά των Στ΄ τάξεων δημιούργησαν βιωματικά εργαστήρια προς τα υπόλοιπα παιδιά με θέμα τον κορωνοϊό και τους τρόπους προστασίας στον χώρο του σχολείου.

Με μικρά βίντεο, τραγούδια και έξυπνα κουίζ, έγιναν για λίγο δάσκαλοι προς τα παιδιά των άλλων τάξεων. Πρωταρχικός  στόχος των παιδιών της Στ΄ τάξης  ήταν να καλλιεργήσουν στα υπόλοιπα παιδιά της σχολικής μονάδας την ευαισθησία αλλά και τις ορθές δεξιότητες και γνώσεις για την προσωπική υγιεινή και ασφάλεια με βάση τις οδηγίες του πρωτοκόλλου. Ειδικότερα, επικεντρώθηκαν  στο να αντιληφθούν τι είναι ο κορωνοϊός, τι χρειάζεται να κάνουμε στο σχολείο για να είμαστε ασφαλείς και υγιείς ,πώς πλένουμε τα χέρια μας σωστά και με ποιο τρόπο γίνεται η χρήση του αντισηπτικού, πού βρίσκονται τα διακριτικά σημεία αποστάσεων στο σχολικό χώρο και γενικά με ποιους τρόπος προστατεύουμε τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας!  

Το ενδιαφέρον κρατήθηκε αμείωτο από την αρχή μέχρι και το τέλος των παρουσιάσεων. Παιδιά και εκπαιδευτικοί, έφυγαν ικανοποιημένοι και ενδυναμωμένοι σε σχέση με τη νέα σχολική πραγματικότητα και την αντιμετώπιση των δυσάρεστων πτυχών της.

Ευχόμαστε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή πραγματικότητα που βιώνουμε ως ανθρωπότητα και η επόμενη μέρα να μας βρίσκει υγιείς, αισιόδοξους και σοφότερους ως άτομα και ως κοινωνίες. 

Από τη Διεύθυνση

 
Comments (1)

  1. XRISTINA TOUMBA:
    Nov 24, 2020 at 10:37 PM

    θερμά συγχαρητήρια! Πολύ όμορφη ιδέα!


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter406