Χριστουγεννιάτικες κατασκευές στο Δημοτικό Μαθιάτη από ανακυκλώσιμα ή άχρηστα υλικά


Ένας από τους στόχους του Δημοτικού Σχολείου Μαθιάτη για τη φετινή σχολική χρονιά στα πλαίσια του Προγράμματος Σπουδών της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης / Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη είναι η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Στα πλαίσια του στόχου αυτού, αποφασίσαμε ως Σχολείο να προχωρήσουμε στη δημιουργία κατασκευών, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα αλλά και άχρηστα υλικά. Η προσπάθεια αυτή αποσκοπούσε στην υλοποίηση του τρίπτυχου (μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση) για καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας.

Είναι γεγονός ότι η εξάπλωση του νέου κορωνοïού covid -19 έχει επηρεάσει όλη την ανθρωπότητα. Κυρίως όμως τα παιδιά, τους μικρούς μας φίλους. Η πανδημία τους στερεί βασικά τους δικαιώματα: το δικαίωμα για παιγνίδι, το δικαίωμα για αγκαλιά, το δικαίωμα για ξεγνοιασιά, το δικαίωμα για παιδική ζωή. Δεν θα μπορούσε λοιπόν, οι κατασκευές μας να έχουν άλλο θέμα εξόν από τα Χριστούγεννα: τη γιορτή της αγάπης, τη γιορτή των δώρων, τη γιορτή της χαράς, τη γιορτή της ανθρώπινης ζεστασιάς.

Η συνεργασία με τους γονείς για επιλογή του θέματος, των υλικών, της δημιουργίας, έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία, κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε σήμερα, να συναντηθούν με τους γονείς τους, να κουβεντιάσουν, να συζητήσουν, να διαφωνήσουν, να δημιουργήσουν, να αισθανθούν και πάλι την πατρική και τη μητρική αγάπη και ζεστασιά, που τόσο πολύ τους λείπει. Και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Γιατί πήγαζε μέσα από το είναι τους, τον εσωτερικό εαυτό τους. Γιατί πήγαζε μέσα από τα υπέροχα συναισθήματα της αγάπης και της ανθρώπινης ζεστασιάς που τόσο πολύ στερούνται. Γιατί πήγαζε μέσα από την καρδιά τους. Κι όταν μια δημιουργία πηγάζει απ’ της καρδιάς τα μύχια, δεν μπορεί παρά να είναι ΥΠΕΡΟΧΗ!

Διεύθυνση Δημοτικού Σχολείου Μαθιάτη 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1043