Διαδικτυακή εκδήλωση στις 4 Ιανουαρίου, από συνεργάτες του ReadTwinning στα πλαίσια Erasmus+


Στις 4 Ιανουαρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί μια διαδικτυακή εκδήλωση από τους συνεργάτες του ReadTwinning στα πλαίσια του Eυρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+

Η συνάντηση θα παρουσιάσει το έργο Erasmus + «ReadTwinning: Σύνδεση μαθητών μέσω κοινών ενδιαφερόντων για την ανάπτυξη της αγάπης για ανάγνωση», που προωθείται από το Forum del Libro με τον Scoala Gimnaziala "Constantin Parfene" (Ρουμανία), Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας Γ’- Στυλιανού Λένα (Κύπρος), και Agrupamento de Escolas de Vila Nova de Paiva (Πορτογαλία), GRYD (UK), Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ProgettoMondo Mlal (Ιταλία).

Το COVID-19 έχει επηρεάσει τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς παντού, αποκαλύπτοντας «τη μη ετοιμότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων, των υποδομών, των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευομένων για εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς και των προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων. Επηρέασε περισσότερο τους ανθρώπους που είχαν ήδη περιθωριοποιηθεί, συμπεριλαμβανομένων 617 εκατομμυρίων παιδιών και εφήβων που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες ανάγνωσης και αριθμητικής ακόμη και πριν από την κρίση »(UNESCO, 2020).

Η προώθηση του κινήτρου στην ανάγνωση είναι η λέξη κλειδί του ReadTwinning. Χάρη σε μια καινοτόμο προσέγγιση στοχεύει να αυξήσει την αγάπη για την ανάγνωση μεταξύ μαθητών ηλικίας 9-15 ετών και με τη σειρά του να βελτιώσει τον αλφαβητισμό. Οι αναγνώστες του ReadTwinning διαφόρων ηλικιών και από διαφορετικά σχολεία, πόλεις, ακόμη και χώρες μπορούν να βρουν συνεργάτες ανάγνωσης με παρόμοια ενδιαφέροντα και να απολαύσουν μαζί βιβλία. Για να γίνει αυτό, το ReadTwinning συνεργάζεται με δασκάλους και μαθητές, αλλά επίσης εμπλέκει γονείς για την υποστήριξη στρατηγικών υπέρ της ανάγνωσης και τη συμμετοχή άλλων σχετικών ενδιαφερομένων, όπως είναι οι δημόσιες βιβλιοθήκες, οι ψηφιακοί εκδότες, οι τοπικοί οργανισμοί, οι ηθοποιοί, οι  τεχνολόγοι και οι πολίτες.

Ορισμένα αποτελέσματα θα βοηθήσουν σε αυτήν τη στρατηγική:

- Οι κατευθυντήριες γραμμές του ReadTwinning θα βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς και τους άλλους ενδιαφερόμενους στην υλοποίηση του έργου

- Μια ανοιχτή πλατφόρμα εκπαιδευτικών πόρων  και εργαλείων που συνδέουν τους μαθητές με βάση παρόμοια ενδιαφέροντα, θα διαμορφώσουν για αυτούς ένα πλούσιο, ενθαρρυντικό, κοινό περιβάλλον ανάγνωσης

- Ένα σύνολο σχεδίων μαθημάτων θα βοηθήσει τους δασκάλους και τους γονείς

- Δύο συνδυασμένα μαθήματα για ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς και γονείς που θα εμπλακούν στο πρόγραμμα

Στις 4 Ιανουαρίου 2021 από τις 18:00 έως τις 20:00, οι εταίροι του  ReadTwinning οργανώνουν μια διαδικτυακή εκδήλωση διάδοσης του προγράμματος απευθείας από τη σελίδα Facebook και YouTube του έργου για να παρουσιάσουν το έργο και τις δραστηριότητές του.

Θα παρευρεθούν ορισμένοι εμπειρογνώμονες που προέρχονται από  διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Giulio Blasi θα παρουσιάσει την εργασιακή του εμπειρία με την Media Library Online, την πρώτη και μεγαλύτερη ιταλική ψηφιακή βιβλιοθήκη.

Η Έλενα Περικλέους από την Κύπρο είναι διευθύντρια δημοτικού σχολείου. Είναι μια βραβευμένη συγγραφέας, η οποία θα δείξει στους συμμετέχοντες  τη σημασία, την ομορφιά και τη θεμελιώδη αξία του βιβλίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










538