Περιβαλλοντικές ανησυχίες, στο European School Radio, με τα παιδιά του Δημοτικού Κωνσταντινουπόλεως


Τα παιδιά νοιάζονται για το περιβάλλον, προβληματίζονται και εκφράζουν τις ανησυχίες του μέσα από τη δική τους ραδιοφωνική τους εκπομπή. Στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Κάνω Ραδιόφωνο στο European School Radio -Παραγωγή Δημοσιογραφικής Εκπομπής» τα παιδιά της Στ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κωνσταντινουπόλεως ετοίμασαν ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το θέμα της οχληρίας δύο εργοστασίων ασφάλτου στο Γέρι και στο Τσέρι που δημιουργούν ένα αποπνικτικό περιβάλλον  για τους κατοίκους της περιοχής. Το πρόγραμμα αυτό πλαισιώνεται από ομάδα υποστήριξης μεντόρων και τεχνικών και φέτος συμμετέχουν 65 σχολεία, ανάμεσά τους και το δικό μας με την ευχέρεια της εξ αποστάσεως επιμόρφωσης. Δέχτηκαν επιμόρφωση μέσω πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης από τους μέντορες δημοσιογράφους της του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την τεχνική ομάδα του European School Radio. Μια πρόκληση της εποχής, μια ευκαιρία συνεργασίας σε μεγάλη απόσταση. Και τα παιδιά της Στ’ τάξης την αξιοποίησαν για να παρουσιάσουν ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα του τόπου τους σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μελετώντας το θέμα μέσα από ποικίλες πηγές και διαφορετικές οπτικές τα παιδιά αναλαμβάνουν ρόλους για να δώσουν φωνή σε όλους τους εμπλεκομένους. Στην εκπομπή συμμετέχουν και τα παιδιά του άμεσα επηρεαζόμενου σχολείου Γ’ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου, με δηλώσεις του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τους τι συμβαίνει πραγματικά στην περιοχή, τι είπαν οι κάτοικοι και ειδικά τα παιδιά που φωνάζουν για το δικαίωμά τους στον καθαρό αέρα, τι ενέργειες έκαναν οι πολιτικοί και η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ποια είναι η θέση του εργοστασίου ασφάλτου.

Συντονιστείτε μαζί μας την Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021 στις 18:00, στο European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο http://europeanschoolradio.eu/el!




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










819