Δημοτικό Αγίου Μάρωνα. «Χαμογελούμε, Δημιουργούμε»


Οι εκπαιδευτικές ημερίδες αποτελούν για το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα, έναν πετυχημένο θεσμό. Οργανώνονται κάθε χρόνο με διαφορετικό εκπαιδευτικό – πολιτιστικό θέμα. Διαχρονικός στόχος είναι η προβολή του σχολείου και της κοινότητας των Μαρωνιτών, μέσα από ανάπτυξη συνεργασιών και δημιουργική δράση. Οι ημερίδες στηρίζονται κάθε χρόνο από τον Εκπρόσωπο της Μαρωνιτικής Κοινότητας, τη Σχολική Εφορεία Μαρωνιτών και τους Συνδέσμους Γονέων.

Φέτος η προσπάθεια προσαρμόστηκε λόγω των πολλαπλών δυσκολιών και η ιδέα απλώθηκε στον χρόνο, στο πλαίσιο ενός διαθεματικού project με καταληκτική ημερομηνία την 19η Μαΐου 2021. Θέμα του project «Χαμογελούμε …Δημιουργούμε».

Μαθητές, μαθήτριες, δάσκαλοι και δασκάλες, από τρία σχολεία, το Δημοτικό Αγίου Μάρωνα (Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξη), το Β΄ Δημοτικό Μακεδονίτισσας ( Στ΄τάξεις) και το Δημοτικό ΝΑΡΕΚ ( Στ΄ τάξη), μαζί με την Άννα Μιχαήλ, Σύμβουλο Προσωπικής και Επαγγελματικής  Ανάπτυξης και άλλους εκλεκτούς ομιλητές , ξεκίνησαν εδώ και καιρό το ψάξιμο! Σαν σε κυνήγι θησαυρού αναζητούμε παρέα με το φανταστικό «Αγόρι χωρίς όνομα» τα πέντε κλειδιά που μπορούν να  μας οδηγήσουν στη χαρά, στο χαμόγελο, στην ευτυχία.

Όλα ξεκίνησαν από μια διερεύνηση απόψεων των παιδιών σχετικά με το τι τους κάνει χαρούμενους. Με τη βοήθεια ενός ερωτηματολογίου (Google form) που στάλθηκε στα παιδιά των συμμετεχόντων σχολείων. Ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών δηλώνουν ότι βρίσκουν τη χαρά στο σχολείο, στους φίλους τους, στα παιχνίδια του διαλείμματος, ενώ ξεχωρίζουν  κάποια μαθήματα όπως της Φυσικής Αγωγής, της Τέχνης, των Μαθηματικών, της Αγωγής Υγείας. Δηλώνουν επίσης ότι χαίρονται όταν μαθαίνουν κάτι νέο και δημιουργικό, όταν παίζουν με τα βιντεοπαιχνίδια, όταν χαρίζουν κάτι και όταν ασχολούνται στη φύση.

Ακολούθησε η παρουσίαση ενός μικρού ήρωα μέσα από ένα παραμύθι. Ο ήρωάς μας  έπεσε από έναν άλλον πλανήτη και δεν ξέρει τη χαρά…Τα παιδιά θα βρουν την απάντηση, όπως ξέρουν πάντα να κάνουν, ακολουθώντας το δρόμο της καρδιάς.

Τα σχολεία ενώνονται σε εβδομαδιαία βάση, μέσω της πλατφόρμας, Teams και ακούνε διάφορους ομιλητές, ανθρώπους που με κάποιον τρόπo βρήκαν νόημα και χαρά στη ζωή τους. Ανθρώπους από τον κόσμο του αθλητισμού, καταξιωμένους επαγγελματίες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, της τέχνης αλλά και ειδικούς στον χώρο της τεχνολογίας.

Την ίδια ώρα εμπλέκονται σε διάφορες δραστηριότητες που οργανώνονται διαθεματικά, όπως η δημιουργία λαχανόκηπου, η προσφορά στον Ερυθρό Σταυρό, η συμμετοχή σε περιβαλλοντικές δράσεις κ.ά.

Και το κυνήγι της χαράς συνεχίζεται …μέχρι την 19η Μαΐου , όπου τα σχολεία θα δείξουν με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο τις δράσεις τους και θα παρακολουθήσουν την κεντρική μας ομιλήτρια.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










724