Ά Δημοτικού Χλώρακας - Αγίου Νικολάου: Το μουσείο του σχολείου


Στο προχώλ του Ά Δημοτικού σχολείου Χλώρακας – Αγίου Νικολάου ΔΡΑΣΕ έχει δημιουργηθεί «Το μουσείο του σχολείου».  Ο επισκέπτης περνώντας το κατώφλι του νιώθει ότι γυρνά πίσω στο χρόνο. Ο χώρος αυτός είναι μια πηγή γνώσης, ο οποίος ψυχαγωγεί, προσφέρει ερεθίσματα και εμπνεύσεις.

Μερικές φωτογραφίες μαθητών στις αρχές και τα μέσα του προηγούμενου αιώνα αποτέλεσαν τη ληξιαρχική πράξη γέννησης της εικαστικής παρέμβασης και αισθητικής αναβάθμισης του χώρου.  Εκτός από φωτογραφίες, παρουσιάζεται ενημερωτικό υλικό, αντικείμενα του παλιού σχολείου και γλυπτές παραστάσεις από πηλό. 

Τα παιδιά που επισκέπτονται το μουσείο έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από εκπαιδευτικούς του σχολείου.  Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει παρουσίαση, φύλλα εργασίας, οπτικοακουστικό υλικό και παρέχει σημαντικές ιστορικές και ερμηνευτικές πληροφορίες.

Οι μεγαλύτεροι ανασύρουν στη μνήμη τους σχολικές αναμνήσεις, ενώ οι μικρότεροι περνούν ευχάριστα μαθαίνοντας όχι μόνο την ιστορία του παλιού σχολείου αλλά και για το περιβάλλον, τα βιβλία, τα παιχνίδια, την τέχνη, την παράδοση και τον πολιτισμό.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


331