Δημοτικό Δευτεράς: «Κι όμως τα θαύματα γίνονται»


Δώδεκα άγγελοι φτάνουν στον τελικό τους προορισμό

Τον Απρίλιο του 2019 το Δημοτικό Σχολείο Δευτεράς, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων και τις Κοινοτικές αρχές του χωριού, διοργάνωσε Συνέδριο Παιδικού Εθελοντισμού και Ενεργού Πολίτη, με θέμα «Μαθαίνουμε να ζούμε μαζί με ασφάλεια».  Το συνέδριο είχε ως βασική του θεματική την ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών γύρω από τους διάφορους κινδύνους που απειλούν την παιδική ηλικία. Μέσα από σχετικά διαδραστικά εργαστήρια τα παιδιά, έμαθαν πώς μπορούν να λειτουργούν ως εθελοντές και ενεργοί πολίτες, δημιουργώντας ασφαλείς συνθήκες για τα άλλα παιδιά και βοηθώντας συνομήλικούς τους που ίσως βρεθούν σε μια δύσκολη κατάσταση.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και η εικαστική δράση «Κι όμως τα θαύματα γίνονται…». Δέκα ομάδες παιδιών, εκπαιδευτικών και εθελοντών διακόσμησαν δώδεκα ξύλινους αγγέλους. Οι άγγελοι αυτοί σκοπό είχαν να στείλουν μηνύματα αισιοδοξίας, ελπίδας και πίστης στη δύναμη των «φτερών» που ο καθένας από εμάς κρύβει μέσα του! Οι δώδεκα άγγελοι ξεκίνησαν το ταξίδι τους την ημέρα του συνεδρίου πρωταγωνιστώντας ο καθένας από αυτούς σε κάποιο από τα εργαστήρια. Στη συνέχεια, άνοιξαν τα φτερά τους προς αναζήτηση μόνιμης στέγης. Υπό την ευθύνη του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου διατέθηκαν προς πώληση για φιλανθρωπικό σκοπό.

Την Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021, οι δώδεκα άγγελοι έφτασαν στον τελικό τους προορισμό. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την πώλησή τους, παραδόθηκαν στην Παιδοογκολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου για τις ανάγκες οικογενειών νοσηλευόμενων παιδιών, από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Κώστα Καλλή, τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Χαράλαμπο Λευτέρη, και τον Βοηθό Διευθυντή που είχε αναλάβει τη διοργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης, κ. Κυριάκο Παστίδη. Ευχή όλων μας είναι οι μικροί ήρωες να βγούνε σύντομα νικητές της ζωής!




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1120