To Δημοτικό Λεμεσού ΙΑ΄(ΚΒ) Τσίρειο συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus +


«Diversity and Culture make the Union»

To Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΑ΄(ΚΒ) - Τσίρειο συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus + «Diversity and Culture make the Union». Το πρόγραμμα έχει θέμα την διαφορετικότητα και τον πολιτισμό της κάθε χώρας και τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί αυτά τα στοιχεία να έχουν ως προς τη δημιουργία μιας Ενωμένης  Ευρώπης που προσφέρει ίσες  ευκαιρίες στους πολίτες της .

Κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι:

      *η ενίσχυση του πολιτιστικού/ιστορικού πλούτου της Ευρώπης

      *η προώθηση της ισότητας, της ένταξης και της σχολικής εκπαίδευσης των παιδιών που λόγω οικονομικών προβλημάτων, εκπαιδευτικών προβλημάτων, αναπηρίας και λιγότερων ευκαιριών μειονεκτούν σε σχέση με τους συνομηλίκους τους

      *η ενίσχυση δεξιοτήτων πολιτιστικής ευαισθητοποίησης, γλώσσας, επικοινωνίας και τεχνολογίας

      *η μελέτη του πολιτισμού, η γνώση των πολιτιστικών διαφορών και ομοιοτήτων των διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών

       *η ανάπτυξη των σχέσεων των εταίρων μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διακρατικές συναντήσεις

      *η ενεργός εμπλοκή των παιδιών, των γονιών και του σχολικού περιβάλλοντος στις δραστηριότητες του προγράμματος που έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή προϊόντων όπως ηλεκτρονικά βιβλία παραδοσιακών γιορτών, συνταγών, παραμυθιών, θρύλων και γλωσσών καθώς και dvds παραδοσιακής μουσικής, παραδοσιακών τραγουδιών και χoρών.

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με την μελέτη και ανταλλαγή παραδοσιακών παραμυθιών μέσα από τηλεσυνάντηση των εταίρων. Οι τηλεσυναντήσεις πήραν τη θέση των διακρατικών συναντήσεων, που θα γίνονταν με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και παιδιών, οι οποίες προς το παρόν δεν πραγματοποιούνται λόγω της πανδημίας. Η σχολική χρονιά θα συνεχίσει με τη μελέτη παραδοσιακών φεστιβάλ, παραδοσιακής μουσικής και παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών, χορών και παιχνιδιών. Οι δραστηριότητες θα ολοκληρωθούν με τη δημιουργία ημερολογίου για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της κάθε χώρας.

Με οδηγό τη θεμελιώδη αξία του Σεβασμού θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε ότι η ομορφιά του κόσμου βασίζεται στην ποικιλομορφία, την πολυπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα προάγοντας την ειρήνη, την ενότητα και την αγάπη των λαών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους ιστότοπους:

Diversity and Culture make the Union - About the project (weebly.com)  και

Πρόγραμμα Erasmus + < Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΑ΄ (ΚΒ) - Τσίρειο (schools.ac.cy)

Φωτεινή Μασσού

Εκπαιδευτικός/Συντονίστρια του προγράμματος                        

Οι Εταίροι:Primary school of Darda (Croatia), Basic School  - Ronfe, Guimarães (Portugal),Primary School Andrés Bernáldez – Los Palacios y Villafranca, Seville (Spain), Ojārs Vācietis Gaujiena Elementary School (Latvia), 11th Limassol Primary School (KB)- Tsirio




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1528