Καλές διδακτικές προσεγγίσεις: Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Milage Learn +


 ΤΗΣ ΔΡΟΣ ΕΛΕΝΗΣ ΚΥΡΑΤΖΗ*   

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βαρκελώνη (23-25 Σεπτεμβρίου 2021) το ετήσιο συνέδριο,  με θέμα τη διαδικτυακή μάθηση, του Ευρωπαικού Συνδέσμου Διευθυντών Σχολείων (ESHA), καθώς και η τελική παρουσίαση των πορισμάτων του ευρωπαικού προγράμματος Educational Policy Network (EEPN) της ESHA .  

Συμμετείχα στο συνέδριο ως Γραμματέας της Παγκύπριας Κλαδικής των Διευθυντών Κύπρου. 

Μέσα στα πλαίσια του Συνεδρίου είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω την ευρωπαική πλατφόρμα Milage Learn +.Η πλατφόρμα έχει αναπτυχθεί μέσω της εφαρμογής Milage από το Πανεπιστήμιο Algrave της Πορτογαλίας. Η εφαρμογή μπορεί να κατεβεί δωρεάν στα τάμπλετς των μαθητών, οι οποίοι έχουν έτσι τη δυνατότητα να εξασκηθούν στα Μαθηματικά μέσα από την επίλυση ειδικά σχεδιασμένων ασκήσεων του Αναλυτικού της Δημοτικής και της Μέσης, που μάλιστα συνοδεύονται από σχετικό βίντεο.

Το ευρωπαικό πρόγραμμα, που καλύπτει την πλατφόρμα, ονομάζεται "Δημιουργία κοινοτήτων παραγωγών εκπαιδευτικών για την εφαρμογή εξατομικευμένης μάθησης στα Μαθηματικά".

Το έργο Milage Learn+ εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Επιτροπή στο πλαίσιο του Erasmus +KA2.Στο έργο συμπράττουν οι πιο κάτω χώρες: Η Πορτογαλία ως συντονίστρια, η Γερμανία, η Ισπανία και η Κύπρος.Συμμετέχουν επίσης οι Μαθηματικές Εταιρείες των πιο πάνω χωρών.

Σκοπός του ευρωπαικού έργου είναι η παροχή κινήτρων για μάθηση, η προώθηση των τεχνολογιών με τη μέθοδο "φέρτε τη δική σας συσκευή" στην τάξη, η προώθηση της αυτόνομης εργασίας των μαθητών "autonomous learning" , η προώθηση της αυτοαξιολόγησης και της αυτορρύθμισης των παιδιών καθώς και της ικανότητάς τους να κατανοούν τόσο τις προθέσεις μάθησης όσο και τα κριτήρια επιτυχίας της μάθησης.

Τέλος, παρέχει στον εκπαιδευτικό ένα εγαλείο με το οποίο μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις διαφορετικές ικανότητες της τάξης του, γεφυρώνοντας τις ανισότητες.

Η εφαρμογή Milage +Learn εφαρμόστηκε παγκύπρια για πρώτη φορά το 2019 στην Στ  τάξη από το Δ' Δημοτικό (Κ.Β.) Λεμεσού με συντονιστή και σχεδιαστή του υλικού τον εκπαιδευτικό Νεόφυτο Νεοφυτίδη. Πέρυσι και φέτος εφαρμόζεται από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Τύχωνα στις τάξεις Ε και Στ από τις εκπαιδευτικούς κκ. Διάνα Γαβριήλ και Έλενα Δημητριάδη. Κατά τη φετινή χρονιά εφαρμόζεται στην Ε τάξη από το Γ Δημοτικό Ύψωνα στη Λεμεσό.

Στο παρόν στάδιο ετοιμάζεται υλικό από εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Τύχωνα που θα δοκιμαστεί πιλοτικά    στις μικρότερες τάξεις Α Β και Γ.

*Διευθύντρια Δημοτικών Σχολείων

Γραμματέας Παγκύπριας Κλαδικής Διευθυντών




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










894