Ανοικτή επιστολή προς τον κ. Σκαλιά


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ*

Αγαπητέ κ. Σκαλιά,

Έχουμε πληροφορηθεί για τη δημόσια έκκλησή σας να συμβάλουμε και εμείς στην προσπάθεια να πειστούν αντικαταστάτες να αναλάβουν καθήκοντα. Το πράξαμε ήδη όταν το αρμόδιο Υπουργείο κοιμότανε! Συστηματικά, εδώ και χρόνια. Αν ρωτήσετε, μάλιστα, θα σας αναφέρουν ότι το νέο ηλεκτρονικό σύστημα που εφαρμόστηκε ήταν εισήγηση που προήλθε από μένα, αλλά ταυτόχρονα μιλήσαμε με πολλούς αδιόριστους συναδέλφους για να κάνουν αίτηση να δουλέψουν. 

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Καθημερινές αναρτήσεις για τις κενές θέσεις, άρθρα και δημοσιεύματα με δική μας πρωτοβουλία και άλλα πολλά. Το μόνο που απουσίαζε από αυτή την πρωτοβουλία ήταν το Υπουργείο Παιδείας! Κίνητρα μηδέν, ούτε καν το απλό πράγμα της επέκτασης των αντικαταστάσεων στις 29δπ ΔΕΝ κατόρθωσαν να εφαρμόσουν. Να μην πω για τη δεξαμενή αντικαταστάσεων και άλλα πολλά.

Δεν είναι όμως, αυτός ο πρώτιστος σκοπός της παρέμβασής μου. Στόχος είναι να σας αναδείξω μια άλλη πτυχή. Των αλλοπρόσαλλων αποφάσεων του Υπουργικού, οι οποίες και λαμβάνονται χωρίς σκέψη και χωρίς γνώση των πρακτικών δεδομένων. Να θυμίσω ότι αποφάσισαν να κάνουν τεστ στα σχολεία ξεκινώντας από τις 10/1/2022, έκανε και πανηγυρικές δηλώσεις ο Υπουργός Παιδείας, αλλά μισή ώρα αργότερα έστελναν μηνύματα στα σχολεία μας ότι τελικά δεν μπορούσαν να το εφαρμόσουν και θα ξεκινούσαν από την Πέμπτη! Παράλληλα, το ίδιο συμβαίνει με τα λεγόμενα τεστ to stay. Μπορούν να έχουν συνεργεία σε 330 Δημοτικά καθημερινά; Σκέφτηκαν το πρακτικό κομμάτι; (στο θέμα της ουσίας δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, μιας και δεν είμαι ειδικός).

Θα επικεντρωθώ όμως, σε ένα μεγάλο για μας ζήτημα. Αυτό της άνευ λογικής και ατεκμηρίωτης επαναλειτουργίας σχολείων σε διαφορετική ημερομηνία, χωρίς να αντιλαμβάνονται εκεί στο Προεδρικό ότι ο διαχωρισμός σχολείων (π.χ. της Προδημοτικής και Ειδικής σε σχέση με τα υπόλοιπα σχολεία) δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων και εντείνει περαιτέρω το κλίμα δυσπιστίας που ήδη υπάρχει ενάντια στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας. Είναι άλλωστε η τρίτη φορά που το κάνουν, απέτυχαν και πάλι το επαναλαμβάνουν με αστείες δικαιολογίες και επιχειρήματα.

Γι’ αυτό και σας εισηγούμαι όπως, το επόμενο διάστημα που θα επισκεφθείτε το Προεδρικό, να αναφέρετε στους εκεί παρευρισκόμενους ότι ΔΕΝ θα γίνει ανεκτό. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τις απόψεις μας. Αν το επαναλάβουν, πολύ απλά πιθανόν να υπάρχει εξουσιοδότηση από τον κλάδο μας για λήψη δυναμικών μέτρων.

Υπενθυμίζω παράλληλα, κάποια εκ των γεγονότων του 2018. Οι εμπρηστικές δηλώσεις, οι αντιφατικές αποφάσεις, η εκ των άνωθεν επιβολή άνευ διαλόγου θα μας βρει ξανά σε θέση αντιπαράθεσης. Είμαι σίγουρος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν το επιθυμεί. Γι’ αυτό και πρέπει να υποδείξει στον περίγυρό του να εισακούγονται οι απόψεις μας και να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, οι άστοχες και ατεκμηρίωτες αποφάσεις κ.ά. Αλλιώς, αν επαναλάβουν τα ίδια λάθη για ακόμη μια φορά, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση θα έχει πάρει διαζύγιο από την κατάσταση επί του εδάφους. Τόσο απλό.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.

*Εκπρόσωπος ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ στη Γραμματεία ΠΟΕΔ

Comments (1)

  1. Κώστας Γεωργίου:
    Jan 15, 2022 at 10:31 AM

    Καλημέρα σας
    Τελικά ποιον εκπροσωπεί ο Γ. Σκαλιάς και τί ρόλο παίζει επιτέλους;;;

Add a new comment:Newsletter


681