Πανελλήνια πρωτιά για το Δημοτικό Εργατών


 Στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες»

Mε την εφημερίδα «Παιδικά δημιουργήματα» το Δημοτικό Σχολείο Εργατών Λευκωσίας απέσπασε το πρώτο βραβείο στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες». Η εφημερίδα είναι αφιερωμένη στους πεσόντες κι αγνοούμενους της κοινότητας Εργατών.

Η μνήμη για την ιστορία του τόπου μας είναι καταλυτική, ώστε να μην επέρχεται η λήθη. Το χρέος προς τα παιδιά, ώστε να είναι άξιοι συνεχιστές της πατρίδας τους, και την πατρίδα όλων μας, είναι τεράστιο. Τα παιδιά όλων των τάξεων του σχολείου, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, πραγματοποίησαν ένα διδακτικό ταξίδι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και γνώρισαν ήρωες, ερεύνησαν γεγονότα, βίωσαν πολλά συναισθήματα και προβληματίστηκαν. Ο σημαντικότερος από τους προβληματισμούς να είναι το βασανιστικό ερώτημα γιατί να πραγματοποιείται πόλεμος, ένα ερώτημα που ακόμα και σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.  

Η διαδικασία συγγραφής της εφημερίδας ήταν πολύ δημιουργική, καθώς κομμάτι κομμάτι στηνόταν ένα παζλ, μεστό από περιεχόμενο, γεμάτο από πατρίδα, διανθισμένο από συγκινητικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας μας, και παιδικές πινελιές από εργασίες και φωτογραφίες των δραστηριοτήτων των παιδιών. Μπορείτε να διαβάσετε την εφημερίδα μας πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο: https://rb.gy/dm8uaz




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1059