Αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Μιχ. Παρίδη στο Δημοτικό Δροσιάς Κ.Β΄ – «Μιχαλάκης Παρίδης»


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Απριλίου 2022, στο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς Κ.Β΄ – «Μιχαλάκης Παρίδης», η τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Ήρωα Τομεάρχη του απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α 1955-59, Μιχαλάκη Παρίδη.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής τέλεσε, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Πέτρος Χρυσοστόμου, αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές, οι συγγενείς του ήρωα Μιχαλάκη Παρίδη, τα αδέλφια των ηρώων Πετράκη Κυπριανού, Ανδρέα Σουρουκλή και Δημητράκη Δημητριάδη, αξιωματούχοι του στρατού και της αστυνομίας, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, κοινοτήτων, σωματείων και οργανώσεων κ.ά.

Η εκδήλωση άρχισε με τρισάγιο στη μνήμη του ήρωα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση μνήμης και τιμής με χαιρετισμούς για τη ζωή, τη δράση και τον ηρωικό θάνατο του ήρωα καθώς κι ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα από μαθητές/τριες του Σχολείου.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήλωσε πως «η προτομή του ήρωα που κοσμεί πλέον το προαύλιο του Σχολείου αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής για τη θυσία του.»

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια από τη χορωδία και ορχήστρα του Σχολείου καθώς και ένα συγκινητικό θεατρικό δρώμενο για τη δράση και τη θυσία του ήρωα από παιδιά της Στ’ τάξης.

Στην αυλή του Σχολείου λειτούργησε έκθεση φωτογραφιών και προσωπικών αντικειμένων του ήρωα. Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση στον προαύλιο χώρο του Σχολείου, δίπλα από τον όμορφα διαμορφωμένο χώρο της προτομής του ήρωα.

Στιγμές από την Εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://youtu.be/lhtDN2mKj_E

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










856