Συμμετοχή Α΄ Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πολεμιδιών στο eTwinning


Πλατφόρμα συνεργασίας eTwinning  Έργο «H Κύπρος μου», μια συνεργασία 12 σχολείων από Κύπρο και Ελλάδα.

Το eTwinning  (https://www.etwinning.net/el/pub/index.htm) είναι η πανευρωπαϊκή κοινότητα διδασκαλίας και μάθησης, η οποία προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Η πλατφόρμα eTwinning προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης αφού οι εκπαιδευτικοί μπορούν να πάρουν μέρος στις δωρεάν Εκδηλώσεις Μάθησης και τα Διαδικτυακά Σεμινάρια, Εργαστηρίων Επαγγελματικής Ανάπτυξης και των Ετήσιων Συνεδρίων, υπό την καθοδήγηση ειδικών σε δεκάδες διαφορετικούς τομείς!

Παρέχει συμβουλές, ιδέες και εργαλεία ώστε οι εκπαιδευτικοί να εμπλουτίζουν και να διευκολύνουν τη διδασκαλία τους, ενώ οι μαθητές μαθαίνουν συνεργατικά, μοιράζονται τις γνώσεις τους και ανταλλάσσουν απόψεις με φίλους τους από άλλες χώρες. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

 Μέσω του eTwinning, περισσότεροι από 230.000 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη συνεργάζονται στο πλαίσιο διεθνών σχολικών δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 110.000 σχολικά ιδρύματα από 32 ευρωπαϊκές χώρες.

Φέτος στο σχολείο μας, το Α Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πολεμιδιών, μαζί με άλλα εννέα δημοτικά σχολεία από όλες τις επαρχίες της Κύπρου, ένα νηπιαγωγείο και ένα γυμνάσιο από τη Θεσσαλονίκη, οργάνωσε και συμμετέχει στο eTwinning έργο «Η Κύπρος μου», στα πλαίσια του υπό έμφαση στόχου «Γνωρίζω, δεν ξεχνώ, διεκδικώ».

Στόχος μας είναι η γνωριμία με τις παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμα του νησιού μας.

Οι μαθητές μέσα από τηλεσυναντήσεις τραγούδησαν τα Χριστούγεννα παραδοσιακά κάλαντα και τσιάττισαν για τον κορωνοϊό τα Καρναβάλια! Δουλεύουν ομαδικά, με όρεξη φαντασία και δημιουργικότητα για να κάνουν μαζί όμορφες δράσεις και συνεργατικά προϊόντα.

Οι δραστηριότητες μας:

  • Δημιουργήσαμε και ανταλλάξαμε χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες
  •  Μετά από έρευνα, ετοίμασαμε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με παραδοσιακές κυπριακές συνταγές για τα Χριστούγεννα (https://www.canva.com/design/DAE1JuSSQJU/GtZwW8zGZIZm0W8lBIGwhA/view?utm_content=DAE1JuSSQJU&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink)
  • Ετοιμάσαμε διαδικτυακή έκθεση με χαρταετούς διακοσμημένους με κυπριακά κεντήματα (https://padlet.com/anastasiak210/798ad74awad95zys)
  • Ερευνήσαμε, ζωγραφίσαμε και ετοιμάσαμε την παρουσίαση «Τα παραδοσικά επαγγέλματα της Κύπρου» https://www.youtube.com/watch?v=gNJhzbS5Q-Y&t=3s

Η παράδοση και  η ιστορία του νησιού μας είναι ανεκτίμητες. Γι’ αυτό και η έμπνευση και η δημιουργία από όλους τους μαθητές που συμμετέχουν είναι ανεξάντλητες.

Η χαρά μας όμως είναι ακόμη μεγαλύτερη αφού το eTwinning μας έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να οργανώσουμε κοινές δράσεις μαζί με άλλα σχολεία της Κύπρου και της Ελλάδας.

Την επόμενη χρονιά θα οργανώσουμε κι άλλο έργο με κυπριακά και ευρωπαϊκά σχολεία  και σας καλούμε να συμμετέχετε με το σχολείο σας. Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε, να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε παρέα.

Αν σας ενδιαφέρει, επικοινωνήστε μαζί μου ή με κάποιον άλλο πρεσβευτή του eTwinning Κύπρου για βοήθεια και οδηγίες.

Πρεσβευτές eTwinning Κύπρου

https://idep.org.cy/presveftes/?fbclid=IwAR1k2CQNJOmxTphXz9CN7M7tMTtdRn_XaZTqS11tRhF8HqQgH0oG6hSsCf4

Αναστασία Καπαρή

Α΄ Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πολεμιδιών

Πρέσβυρα eTwinning Κύπρου

Επαρχία Λεμεσού




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










996