Σπουδαία Παγκύπρια διάκριση για το Ε΄ Δημοτικό Σχολείο Πάφου- Αγίου Δημητρίου


Το Ε΄ Δημοτικό Σχολείο Πάφου-Αγίου Δημητρίου, συμμετείχε στον Στ΄ Παγκύπριο Λογοτεχνικό και Καλλιτεχνικό Μαθητικό Διαγωνισμό του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Π.Ο.Κ.) αποσπώντας το ΑΡΙΣΤΕΙΟ, στην κατηγορία «Ταινίες Μικρού Μήκους».

Η θεματολογία του φετινού διαγωνισμού αφορούσε στον ξεριζωμό και την προσφυγιά, από το 1922, στο 1974, μέχρι και στις μέρες μας. Το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό, με την ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «Γυάλινοι κόσμοι». Η ταινία πραγματεύεται τον αιώνιο και κοινό πόνο του πρόσφυγα, σε κάθε χρονική στιγμή και σε κάθε τόπο. Οι μνήμες του ξεριζωμού αλλά και της ζωής πριν από τον πόλεμο ανασύρονται, μέσα από τα μάτια των παιδιών, που δίνουν το μήνυμα ότι ο πόνος του ξεριζωμού και της προσφυγιάς είναι κοινός και το ίδιο δυσβάστακτος για όλους, ενώ δε ξεχωρίζει χρώμα, γλώσσα και εθνική ταυτότητα.

Στην ταινία συμμετείχαν οι μαθητές: Αναστασία Χαραλάμπους, Ελένη Άνυφτου, Φωτεινή Παναγή, Διαμάντω Χρυσοστόμου και Ανδρέας Σταυρινού. Τη συμμετοχή του σχολείου, συντόνισαν και επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, κ. Άννα Ζίγκα και κ. Ζήνωνας Ευαγόρου.

Βρείτε εδώ τον σχετικό σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=_gfR64fZs2E

Από τη διεύθυνση




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










903