Συμμετοχή του Δημοτικού Μακεδονίτισσας Β΄ στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+


Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2 που συμμετέχει το σχολείο μας, το Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας Β’ (Λευκωσία), πραγματοποιήθηκε από τις 13 Απριλίου 2022 μέχρι τις 15 Απριλίου 2022 συνάντηση των εταίρων στην Μπάστια (Κορσική-Γαλλία). Το Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας Β’ συμμετέχει στο συγκεκριμένο εγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ220 (Σχολική Εκπαίδευση) μαζί με άλλους 7 εταίρος από Γαλλία, Τουρκία, Ελλάδα, Ρωσία, Ρουμανία, Ιταλία και Μάλτα, το οποίο είναι χρηματοδοτημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Πρόγραμμα με θέμα "Η Παγκόσμια Σχολική Ψυχολογική Στήριξη στη Μετα-Covid Εποχή" έχει διάρκεια 2 χρόνια και σχεδιάστηκε για την προαγωγή της ψυχικής υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών μετά την πανδημία του Covid. Τις ομάδες-στόχους του έργου αποτελούν σχολικοί ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές/τριες σχολείων, διευθυντές/ντριες σχολείων, υπεύθυνοι/ες χάραξης πολιτικής. Η υλοποίηση το Προγράμματος περιλαμβάνει 3 καινοτόμα πνευματικά παραδοτέα μεταφρασμένα σε 8 γλώσσες:

  1. Μοντέλο Ικανοτήτων Σχολικού Ψυχολόγου: Αποτελεί έγγραφο 200 σελίδων σχεδιασμένο ειδικά για τον καθορισμό των ικανοτήτων, των ρόλων, της ευθύνης και των κατευθυντήριων γραμμών για τη μέτρηση της συνεισφοράς του επαγγέλματος του ψυχολόγου, σύμφωνα με την ορολογία ECVET και τα προσόντα EQF
  2. Το Παγκόσμιο Δίκτυο Διαδικτυακών Σχολικών Ψυχολόγων: Αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα που περιλαμβάνει 400 λεπτά βίντεο-διαλέξεις για την εκπαίδευση των σχολικών ψυχολόγων και ένα δίκτυο σχολικών ψυχολόγων για την εκτέλεση έργων και δραστηριοτήτων διαδικτυακής ψυχολογικής υποστήριξης σε όλη την Ευρώπη
  3. Τις Συστάσεις Πολιτικής  για τη Σχολική Ψυχολογία:  Ένα έγγραφο 80 σελίδων που περιλαμβάνει κρατικές πολιτικές και διακρατική ανάλυση των υφιστάμενων πολιτικών για τη συμπερίληψη ψυχολόγων στα σχολεία και προτάσεις δράσεων υποστήριξης προς μαθητές, οικογένειες και εκπαιδευτικούς.

Η πανδημία Covid-19 έχει επηρεάσει σοβαρά την ψυχική υγεία του γενικού πληθυσμού. Επομένως είναι ζωτικής σημασίας για το σχολικό οικοσύστημα να προωθήσει τη σταθερή ένταξη των ψυχολόγων και να τυποποιήσει την εργασία τους στα σχολεία σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να επιτευχθεί ο Ευρωπαϊκός Εκπαιδευτικός Χώρος.

Εταίροι:

Institut Regional d'Insertion Professionnelle et Sociale, France

Namoi , Russian Federation

SC PSIHOFORWORLD, Romania

18th Primary School of Rhodes, Greece

DIMOTIKO SCHOLEIO MAKEDONITISSAS 2, Cyprus

International Institute of Applied Psychology and Human Sciences associazione culturale, Italy

MINISTRY FOR GOZO, Malta

Avrupa Yenilikçi Toplum Derneğ, Turkey 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










724