«Πολιτιστικές Διαδρομές» 2021-2022


Από τα δημοτικά σχολεία, Αγίου Μάρωνα, Ναρέκ και Ευρύχου

Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα, μαζί με το Δημοτικό Σχολείο Ναρέκ και το Δημοτικό Σχολείο Ευρύχου διοργάνωσαν την Τετάρτη 18 Μαΐου ημερίδα με θέμα "Πολιτιστικές Διαδρομές". Οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων, αντλώντας έμπνευση από μια σπουδαία ανακάλυψη του σπαράγματος της τοιχογραφίας στον Κορμακίτη, τις αρμένικες εκκλησίες και δύο βαγόνια του Κυπριακού Σιδηρόδρομου αντίστοιχα, δημιούργησαν παρουσιάσεις και θεατρικές σκηνές, ζωγράφισαν, τραγούδησαν, έπαιξαν κι ανακάλυψαν ξεχασμένα στοιχεία του πολιτισμού μας, έχτισαν γέφυρες επικοινωνίας και έκαναν φιλίες. Και όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης μιας και είναι η πρώτη δια ζώσης αντάμωση μετά τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία της η καταξιωμένη Κύπρια ιστορικός και αρχαιολόγος, κ. Άννα Μαραγκού, η οποία με τη μαεστρία και τη γλυκύτητα του λόγου της προβλημάτισε τους παρευρισκόμενους, μικρούς και μεγάλους, ρωτώντας «Εδώ πολιτισμός…εκεί πολιτισμός…πού είναι τελικά ο πολιτισμός;» και εξηγώντας τα επόμενα βήματα μετά από κάθε αρχαιολογική ανακάλυψη.

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών, κ. Γιαννάκη Μούσα.

Οι εκπαιδευτικές ημερίδες έχουν πλέον καθιερωθεί σε θεσμό για το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα και αποτελούν μια δημιουργική δράση με συνεργαζόμενα σχολεία της Κύπρου και του εξωτερικού, ομιλητές και φορείς, με διαφορετικό θέμα κάθε χρονιά αλλά με διαχρονικό στόχο την γνωριμία με την μαρωνίτικη κοινότητα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










958