Επιμόρφωση προσωπικού Δημοτικού ΚΑ’ Λεμεσού μέσω ERASMUS+ στην πόλη που γέννησε τον πολιτισμό


Tο Δημοτικό Λεμεσού ΚΑ’ -Κοντοβάθεια συμμετέχει στη Βασική Δράση 1 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ που αφορά στη μαθησιακή κινητικότητα ατόμων. Η Δράση 1 υποστηρίζει σχέδια κινητικότητας που παρέχουν στους δικαιούχους τη δυνατότητα να μετακινούνται σε μια άλλη συμμετέχουσα χώρα του Προγράμματος, για να σπουδάσουν, να εκπαιδευτούν και να αναπτύξουν επαγγελματικά προσόντα και δεξιότητες.

Οι Δράσεις αυτές αναμένεται να έχουν θετικά και μακροχρόνια αποτελέσματα με αντίκτυπο τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους εμπλεκόμενους συμμετέχοντες οργανισμούς, καθώς και στα συστήματα πολιτικής στα οποία πλαισιώνονται τέτοιες δραστηριότητες.

Μέσα στα πλαίσια του εγκεκριμένου έργου ERASMUS+ του σχολείου μας με τίτλο «Ο εκπαιδευτικός του σήμερα με το βλέμμα στραμμένο στον πολίτη του αύριο: Ενσωμάτωση καινοτόμων μορφών διδασκαλίας και ΤΠΕ για παροχή κινήτρων και σχολική βελτίωση» η εκπαιδευτικός Ρεβέκκα Κάνια πραγματοποίησε κινητικότητα στην Αθήνα για παρακολούθηση επιμορφωτικού σεμιναρίου από τον οργανισμό School Education Gateway με θέμα: E-learning methodologies: effective Blended Learning, elearning, LMS technologiesEducational Technology for anengaging and motivating learning experience in distance Learning, Instructional Design.

               Συγκεκριμένα η εκπαιδευτικός επιμορφώθηκε  στην ηλεκτρονική μάθηση και πώς μπορούμε να  απεικονίσουμε τη διαδικασία ανάπτυξης ηλεκτρονικών μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας του περιεχομένου, της εφαρμογής εκπαιδευτικών τεχνικών και μέσων και της δημιουργίας του τελικού διαδραστικού προϊόντος χρησιμοποιώντας κατάλληλο λογισμικό και εργαλεία συγγραφής.  Τα διαδραστικά ηλεκτρονικά μαθήματα είναι η πιο κοινή μέθοδος για την παροχή περιεχομένου ηλεκτρονικής μάθησης προσφέροντας ένα μεσαίο επίπεδο διαδραστικότητας καθώς επιτρέπουν στους σχεδιαστές να χρησιμοποιούν ποικίλες εκπαιδευτικές τεχνικές και μέσα.

    Η κινητικότητα ήταν μια μοναδική εμπειρία για τη συνάδελφο, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά σε δραστηριότητες στο πλαίσιο του Erasmus+. Με τη συμμετοχή της οικοδόμησε νέες γνώσεις και δεξιότητες, ήρθε σε επαφή με εκπαιδευτικούς από τη Λιθουανία, Ιταλία, Αυστρία και Τουρκία με τους οποίους συζήτησε κι αντάλλαξε εκπαιδευτικές γνώσεις και εμπειρίες. Επιπλέον, συμμετείχε σε δραστηριότητες πολιτιστικού περιεχομένου.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο, σε συνεδρίαση προσωπικού έγινε διάχυση των νεοαποκτηθεισών γνώσεων από τη συμμετέχουσα εκπαιδευτικό στους/στις συναδέλφους του Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού  ΚΑ΄  με σκοπό να υιοθετηθούν και να χρησιμοποιηθούν οι εναλλακτικές μέθοδοι διδασκαλίας με άμεσα οφέλη για τους/τις μαθητές/-ήτριες. Παράλληλα εφαρμόστηκαν στην εκπαιδευτική πράξη αρκετές από τις νεοαπαχθείσες γνώσεις.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










651