Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Μανδριών στο ERASMUS+ KA229


Το Δημοτικό Σχολείο Μανδριών, Πάφου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 (The use of STEM – Science, Technology, Engineering, Mathematics – in Education). Όλοι μαζί εργαζόμαστε για να χτίσουμε ένα «έξυπνο», βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι, με μαθητές και δασκάλους από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Λιθουανία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, και την Πολωνία. Το σπίτι αυτό θα περιλαμβάνει ρομποτικά στοιχεία, αυτοματισμούς, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας. Παράλληλα, στόχος μας είναι η δημιουργία διαθεματικών σχεδίων μαθημάτων που αφορούν τα Μαθηματικά, τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία και τη Μηχανική.

Η έκτη κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στο Torun της Πολωνίας από τις 19 έως τις 25 Ιουνίου 2022. Η ομάδα που αντιπροσώπευε την Κύπρο, αποτελείτο από 5 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Μανδριών. Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά παρακολούθησαν μαθήματα Χημείας, Γεωγραφίας, Μαθηματικών και Ρομποτικής, γνωρίζοντας καινοτόμους και διασκεδαστικούς τρόπους μάθησης.

Εκτός από τα μαθήματα στο σχολείο, επισκέφτηκαν αξιοθέατα, όπως τη θερινή κατοικία του Σοπέν και το σπίτι του Κοπέρνικου, έκαναν βόλτα στις όχθες του ποταμού Βιστούλα και στις ακτές της Βαλτικής και απόλαυσαν τις πόλεις Torun και Gdansk, που αποτελούν μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










695