Δημοσίευση πρακτικών 2ου Διεθνούς Συνεδρίου για Περιβαλλοντική Πολιτότητα που συντόνισε το ΚΥΚΠΕΕ


Δημοσιεύθηκαν πριν από λίγες μέρες τα πρακτικά του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Περιβαλλοντική Πολιτότητα, (2nd International Conference of International Researchers for Environmental Citizenship), τα οποία βασίζονται σε εργασίες του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Περιβαλλοντική Πολιτότητα ENEC που συντονίζει το ΚΥΚΠΕΕ (Κύπρος). COST Action European Network for Environmental Citizenship ENEC CA16229, με την υποστήριξη COST (Ευρωπαϊκή Συνεργασία στην Επιστήμη και Τεχνολογία). Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 11-12 Μαρτίου 2022, διαδικτυακά λόγω των περιορισμών της πανδημίας Covid-19. Σε αυτό συμμετείχε μεγάλος αριθμός από ακαδημαϊκούς και ερευνητές με μεγάλη δυναμική στο χώρο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, της εκπαίδευσης για την περιβαλλοντική πολιτότητα και της εκπαίδευσης για την αειφορία.

Ανάμεσα στα θέματα του συνεδρίου και στα εν λόγω πρακτικά συμπεριλαμβάνονταν σύγχρονες καινοτόμες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις, αξιολογήσεις, εργαλεία αξιολόγησης στην τυπική εκπαίδευση, μη τυπική και άτυπη εκπαίδευση, εκπαίδευση και επιστήμη των πολιτών, εκθέσεις, καινοτόμα αξιοποίηση των βίντεο και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και του YouTube στην εκπαίδευση, σύγχρονα μοντέλα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών, πράσινη μετάβαση, ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία, σύνδεση του σχολείου με την κοινωνία μέσα από καινοτόμες προτάσεις συμμετοχής και εμπλοκής των μαθητών. Οι επιστημονικές εργασίες που περιλαμβάνονται στα πρακτικά προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου, όπως χώρες της Ευρώπης, Ισραήλ, Ιαπωνία, Αυστραλία, ΗΠΑ. Στα δημοσιευμένα πρακτικά μπορείς κανείς να διαβάσει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή παγκοσμίως σε αυτό το ερευνητικό και εκπαιδευτικό πεδίο.

Στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο ENEC συμμετέχουν 39 ευρωπαϊκές χώρες, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ). Επιπλέον, συμμετέχουν περισσότεροι από 154 ακαδημαϊκοί, ερευνητές και επιστήμονες, όπως επίσης και περισσότερα από 88 πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα. Πρόεδρος του Συνεδρίου αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Περιβαλλοντική Πολιτότητα (ENEC) είναι ο Δρας Ανδρέας Χατζηχαμπής, Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΥΚΠΕΕ - Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού.

Περισσότερες πληροφορίες και τα πρακτικά του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Εκπαίδευση για την Περιβαλλοντική Πολιτότητα (iREEC2022) μπορείτε να βρείτε στις πιο κάτω σελίδες:

https://enec-cost.eu/ireec22/

https://www.mdpi.com/2673-4931/14/1




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1000