To Δημοτικό Αποστόλου Βαρνάβα στο Ράντομ της Πολωνίας με το KA02 Erasmus +


Cities Going Green: Application for the Development of a Green and Smart City

Το Δημοτικό Σχολείο Αποστόλου Βαρνάβα συμμετέχει στο πρόγραμμα KA02 Erasmus +: Cities Going Green: Application for the Development of a Green Smart City. Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον μέσω της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ,  της αξιοποίησης της εκπαίδευσης STEM και ψηφιακών παιχνιδιών στη διδασκαλία.  Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας εφαρμογής, η οποία θα ακολουθεί το μοντέλο ενός ψηφιακού παιχνιδιού, όπου τα παιδιά θα μπορούν να δημιουργήσουν μια πράσινη πόλη αξιοποιώντας τους πόρους που έχουν στη διάθεσή τους.

  Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, διερευνήθηκαν οι γνώσεις των παιδιών και των εκπαιδευτικών και ειδικών επιστημόνων  σχετικά με θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και καταρτίστηκε το θεωρητικό πλαίσιο στο οποίο θα βασιστεί το εκπαιδευτικό παιχνίδι. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία και οργανισμοί  από την  Πολωνία, Ελλάδα, Εσθονία, Ισπανία και Κύπρο.

1η Διακρατική συνάντηση στο Ράντομ –Πολωνία,   6-7 Οκτωβρίου 2022

Στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση στο Ράντομ της Πολωνίας με 10 εκπροσώπους από όλους τους εταίρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Τη φιλοξενία και την οργάνωση της συνάντησης ανέλαβαν οι εταίροι μας από την Πολωνία και συγκεκριμένα ο οργανισμός Stowarzyszenia na rzecz innowacji i edukacji και το σχολείο Publiczna Szkoła Podstawowa nr 1 w Grójcu, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την πολύ καλή διοργάνωση και την εξαιρετική τους φιλοξενία.

Η συνάντηση διεξάχθηκε σε ένα όμορφο κλίμα, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τα αποτελέσματα της έρευνας τους σε σχέση με τις έννοιες που αφορούν τα επιμέρους θέματα που ανέλαβε η κάθε χώρα, καθώς και τις έννοιες που θα πρέπει να διδαχθούν τα παιδιά πριν από τη χρήση της εφαρμογής που θα αναπτυχθεί. Συζητήθηκαν τα επιδιωκόμενα μαθησιακά αποτελέσματα, καθώς και η μορφή που θα πρέπει να έχει η εφαρμογή,  ώστε το παιχνίδι να είναι ελκυστικό και ενδιαφέρον για τα παιδιά.

Επιπρόσθετα, είχαμε τη χαρά να ξεναγηθούμε στον χώρο του σχολείου και στο δημαρχείο του Grojec όπου οι μαθητές μας παρουσίασαν τα αποτελέσματα έρευνας τους σε σχέση με την ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή που βρίσκεται το σχολείο τους, ενώ παράλληλα, συζήτησαν μαζί μας την πολιτική που υφίσταται στις δικές μας χώρες σε σχέση με την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος. Επιπρόσθετα, μας δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε με τα παιδιά του σχολείου τι αναμένουν τα ίδια από την εφαρμογή που θα αναπτυχθεί.

Η επόμενη διακρατική συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Tallinn University στην Εσθονία τον Ιανουάριο του 2023.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










359