Εγκαίνια σχολικού κήπου του Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού ΙΑ΄ - Τσίρειο


Την Τρίτη 25/10/22 τελέστηκαν τα εγκαίνια του σχολικού κήπου του Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού ΙΑ΄ - Τσίρειο, στη Λεμεσό. Ένα έργο που ολοκληρώθηκε μετά από προσπάθειες τριών χρόνων.

Ένας όμορφος, πράσινος χώρος, ένα νέο πεδίο μάθησης στη διάθεση παιδιών και εκπαιδευτικών, για αξιοποίηση στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος διάφορων αντικειμένων.

Μεγάλος χορηγός του έργου είναι  η  Σχολική Εφορεία Λεμεσού με τη στήριξη  του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, αλλά και πολλών γονιών και συνεργατών που εργάστηκαν εθελοντικά  για τη δημιουργία του κήπου.

Ο κήπος περιλαμβάνει δέντρα που συνδέονται άμεσα με την κυπριακή φύση όπως χαρουπιές, ελιές, μουριές, εσπεριδοειδή, θάμνους όπως τη σχινιά, καθώς και βότανα και αρωματικά φυτά. Δημιουργήθηκε επίσης ένας λαχανόκηπος, στον οποίο τα παιδιά καλλιεργούν λαχανικά και στη συνέχεια τα πωλούν σε παζαράκι που διοργανώνουν εντός του σχολείου.

Πρόθεση όλων είναι να παραμείνει ο κήπος όπως είναι και να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο από τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά. Η μεταφορά της μάθησης έξω από τη συμβατική τάξη, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1200