Δημοτικό Αγίου Τύχωνα: Ανταλλαγή μαθητών και εκπαιδευτικών στην Πορτογαλία και στην Ισπανία


Στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus Milage Learn + (Plus)

Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Τύχωνα συμμετέχει μαζί με τη Μαθηματική Εταιρεία Κύπρου, για τρίτο χρόνο,  στο πρόγραμμα Erasmus: “Building communities of teachers producers to implement personal learning of mathematics supported by machine learning and block chain to access competences”. Το πρόγραμμα στα Ελληνικά μεταφράζεται με τον τίτλο: Δημιουργία κοινοτήτων «εκπαιδευτικών παραγωγών» για την εφαρμογή εξατομικευμένης μάθησης στα Μαθηματικά. Το έργο Learn+ εγκρίθηκε από την ευρωπαϊκή επιτροπή στο πλαίσιο του Erasmus+ KA2 και διαρκεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 ως τις 31 Απριλίου 2022.

Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Τύχωνα συμμετέχει για τρίτη χρονιά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus Milage LEARN +, το οποίο προωθεί τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων μέσα από τη χρήση της Τεχνολογίας. Το πρόγραμμα εφαρμόζει την πλατφόρμα  Milage Learn+ στα Μαθηματικά. Η εφαρμογή μπορεί να κατεβεί δωρεάν σε κινητά και σε τάμπλετς.

Η χρήση της εφαρμογής είναι ευχάριστη στα παιδιά κι έχει φανεί ότι βελτιώνει την επίδοση όλων των παιδιών. Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Τύχωνα έχει διακριθεί για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, ανάμεσα σε άλλα ευρωπαϊκά σχολεία από την Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία και Κύπρο. Η τελετή βράβευσης έγινε στην Κύπρο, στις 15 Ιουνίου από τη Μαθηματική Εταιρεία Κύπρου και την Εθνική Επιτροπή Εράσμους Πορτογαλίας. Κατά τη διάρκεια της βράβευσης, διακρίθηκαν μαθητές από το Δημοτικό Αγίου Τύχωνα και Ύψωνα.

Το Σχολείο συμμετείχε σε δύο αποστολές κινητικότητας. Η πρώτη αποστολή έγινε από τις 26 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου στο Bareiro της Πορτογαλίας και συμμετείχαν παιδιά του Σχολείου μας με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη Συντονίστρια του προγράμματος κ. Μαρία Βασιλείου. Στην αποστολή εκπρόσωποι από τις Μαθηματικές Εταιρείες της Κύπρου, Ισπανίας, Πορτογαλίας και της Γερμανίας, καθώς και εκπαιδευτικοί από τα Σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συμμετείχαν σε κοινές δραστηριότητες, κατά τις οποίες τα παιδιά εργάστηκαν σε μικτές εθνικά ομάδες. Συγκεκριμένα, κατασκεύασαν και παρουσίασαν Μαθηματικά Προβλήματα με βάση το φωτογραφικό υλικό που συνέλεξαν στις επισκέψεις τους σε διάφορα μέρη και τοποθεσίες της περιοχής, συνδυάζοντας έτσι την επίσκεψή τους σε ένα άγνωστο μέρος με την μαθηματική σκέψη.

Η δεύτερη αποστολή πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως και τις 21 Οκτωβρίου 2022 στο Potes της Ισπανίας. Παιδιά από τα σχολεία του προγράμματος μαζί με τους εκπαιδευτικούς  συμμετείχαν σε ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες ου περιλάμβαναν κατασκευές που επιλύαν μαθηματικούς συλλογισμούς καθώς και κατασκευή μικρού μήκους βίντεο, όπου αναφέρονταν στις εμπειρίες τους από την εφαρμογή του προγράμματος.

Η ανταλλαγή μαθητών κατέδειξε ότι η εμπειρία και η βιωματική μάθηση προσφέρουν ανεκτίμητες γνώσεις και πλουτίζουν το ψυχικό κόσμο των παιδιών. Ως συνέχεια του προγράμματος θα γίνει πιλοτική δοκιμή σε Δημοτικό Σχολείο για την εξαγωγή συμπερασμάτων που θα οδηγήσουν σε γενίκευση της χρήσης του Milage Learn + στην Eκπαίδευση.

-Μαρία Βασιλείου, Συντονίστρια MilageLearn +, Δημοτικό Αγίου Τύχωνα

-Ελένη Κυρατζή, Διευθύντρια Αγίου Τύχωνα




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










663