Στ’ Δημοτικό Λεμεσού ΚΒ – Αγίου Νικολάου. Σχολικό Ημερολόγιο 2023


Η Εκπαιδευτική Ρομποτική για παιδιά είναι δρόμος που δίνει, όχι μόνο την ελευθερία της εξερεύνησης, με έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο, αλλά και  προσανατολίζει και αναδεικνύει την έμφυτη περιέργειά των παιδιών, έτσι ώστε να μπορούν να μάθουν πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω τους και να διαπρέψουν σε αυτόν. Με άλλα λόγια, η Ρομποτική βοηθά τα παιδιά να βελτιώσουν την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, την κριτική σκέψη, τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ τους.

Με την ευκαιρία λοιπόν της συμμετοχής του Σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2, πάνω στο μεγάλο κεφάλαιο της Ρομποτικής με θέμα: “Robotics yesterday, today, tomorrow. Its interaction with the environment and climate”, μαθητές και εκπαιδευτικοί, εργάσθηκαν βάζοντας τα δυνατά τους και συνεργάσθηκαν, δημιούργησαν τα δικά τους σχέδια και εργασίες πάνω στο κομμάτι της Ρομποτικής. Μέρος της δουλειάς αυτής, που θέτει τις βάσεις για ανακαλυπτική μάθηση στη συνέχεια, και αφορά το πρώτο τετράμηνο της ευρωπαϊκής συνεργασίας, παρουσιάζεται στο Σχολικό μας Ημερολόγιο του 2023.

Το Ημερολόγιο 2023 του Σχολείου μας, είναι μια προσπάθεια που έγινε με πολλή αγάπη και ζήλο, ώστε να παρουσιάζει μέρος της δουλειάς που ξεκινήσαμε πάνω στη Ρομποτική. Συγκεκριμένα, όλα τα τμήματα μας ασχολήθηκαν με τη δημιουργία ενός πρωτότυπου και δημιουργικού λογότυπου που να παρουσιάζει και να αντικατοπτρίζει τη διετή, και καθόλα, εποικοδομητική μας συνεργασία. Επιπρόσθετα, κάθε τμήμα μελέτησε από ένα κεφάλαιο της Ρομποτικής και το παρουσίασε ομαδικά, με ένα εικαστικό έργο. Σε κάθε μήνα του Σχολικού μας Ημερολογίου προβάλλονται τα έργα των παιδιών της κάθε τάξης του Σχολείου μας.

Σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας που αφιέρωσαν χρόνο και κόπο, αξίζουν “Συγχαρητήρια” και “Χίλια Μπράβο”. Επέδειξαν όλοι πραγματικό ζήλο, προθυμία και ενθουσιασμό σε κάθε στάδιο της ενασχόλησης με το θέμα βάζοντας τα δυνατά τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η ενασχόληση με το θέμα γενικότερα και με το Σχολικό Ημερολόγιο 2023 ειδικότερα, έδωσε την ευκαιρία στα μικρά μας παιδιά να επωφεληθούν πολλαπλώς. Επίσης, τους δόθηκε η ευκαιρία να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους, να δημιουργήσουν και να νιώσουν χαρά και ευχαρίστηση για το τελικό αποτέλεσμα.

Τις πιο θερμές μας ευχαριστίες εκφράζουμε στους Χορηγούς μας, που χάρη στην ευγενική χορηγία τους, το Σχολικό Ημερολόγιο 2023 έγινε πραγματικότητα και μοιράστηκε σε όλα τα παιδιά του Σχολείου μας, ΔΩΡΕΑΝ. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Η Διεύθυνση και το Προσωπικό του Στ’ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού  (ΚΒ) – Αγίου Νικολάου εύχεται σε όλες/όλους σας ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 2023.

*Αγγέλα Χριστάκη Φιλίππου

Συντονίστριας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Erasmus+ KA1, KA2

Για να απολαύσετε το Σχολικό Ημερολόγιο 2023 του Στ’ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού  (ΚΒ) – Αγίου Νικολάου, πατήστε ΕΔΩ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










862