Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας – Αντώνη Τσόκκου σε έργο Erasmus+ KA201


Για προώθηση καινοτομίας i-Learn4Health

Πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2022 στο Lublin της Πολωνίας η δεύτερη διακρατική συνάντηση του έργου  «i-Learn4Health», στο πλαίσιο της βασικής δράσης 2, KA201 του προγράμματος Erasmus+, το οποίο προωθεί την καινοτομία. Στο έργο συμμετέχουν, πέρα από το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας – Αντώνη Τσόκκου, το Πανεπιστήμιο Πατρών (Ελλάδα) ως συντονιστικό ίδρυμα, η p-consulting.gr (Ελλάδα), ο οργανισμός COMCY (Κύπρος), η FSLI (Ρουμανία), ο οργανισμός OIC Poland Foundation (Πολωνία), η Centro San Viator (Ισπανία) και η Errotu (Ισπανία).

Το iLearn4Health είναι ένα έργο ERASMUS+ που στοχεύει στην παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης, σε θέματα Αγωγής Υγείας, σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδεύοντας παράλληλα τους εκπαιδευτικούς σε σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, όπως τη μέθοδο Digital Game-Based Learning (DGBL), που μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στη διά ζώσης όσο και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Τα ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναπτυχθούν από τους εταίρους του έργου.

Οι ομάδες στόχοι του έργου είναι: εκπαιδευτικοί και διευθυντές σε δημοτικά σχολεία, εκπαιδευτικοί υπεύθυνοι για την υγεία και την ασφάλεια στα δημοτικά σχολεία, παιδιά 6-12 ετών και οι γονείς τους, δίκτυα και οργανισμοί εκπαιδευτικών δημοτικών σχολείων, εμπειρογνώμονες / επαγγελματίες στη DGBL, εμπειρογνώμονες / επαγγελματίες στην εκπαίδευση παιδιών, ιδρύματα κατάρτισης, δίκτυα γονέων και οργανισμοί, οργανισμοί προώθησης της αγωγής υγείας, οργανισμοί για την εκπαίδευση των παιδιών, δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση και υγεία, αρχές και ενδιαφερόμενα μέρη.

Κατά τη διήμερη συνάντηση, συζητήθηκε και αξιολογήθηκε η πορεία εξέλιξης της δημιουργίας των παραδοτέων του έργου, τα οποία είναι τα εξής:

  • Ανάπτυξη Ηλεκτρονικού Διαγνωστικού Εργαλείου με σκοπό την ανάλυση της αποτελεσματικότητας της μεθόδου DGBL στην εκπαίδευση παιδιών.
    Το Διαγνωστικό Εργαλείο, θα έχει ως στόχο τον ορισμό των παραγόντων, οι οποίοι επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της μεθόδου DGBL στην εκπαίδευση των παιδιών.
  •  Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για την προώθηση ζητημάτων Δημόσιας Υγείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
    Ανάπτυξη ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών, ως κομμάτι της πλατφόρμας DGBL. Τα 6 παιχνίδια που θα δημιουργηθούν, θα σχετίζονται με θέματα που αφορούν στην υγεία στην εκπαίδευση, αλλά και ευρύτερα.
  • Διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για την προώθηση της Υγείας στην εκπαίδευση, μέσω της μεθοδολογίας DGBL.
    Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε δασκάλους και φοιτητές που απασχολούνται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και απόφοιτους τμημάτων Εκπαιδευτικών Επιστημών.

Καθορίστηκαν, επίσης, οι επόμενες δραστηριότητες που πρέπει να γίνουν ώστε να φθάσουμε στη δημιουργία των παραδοτέων, έγινε καταμερισμός εργασιών και καθορίστηκε η επόμενη διά ζώσης συνάντηση των εταίρων του έργου που θα γίνει τον Ιούνιο του 2023 στην Κύπρο.

Για ενημέρωση και περισσότερες λεπτομέρειες:

https://ilearn4health.eu/ και (https://www.facebook.com/ilearn4health.eu)

Κλαίρη Κουππά και Στέλλα Τιμοθέου 

(Δημοτικό Σχολείο Αγίας Νάπας – Αντώνη Τσόκκου)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










849