Ημερίδα Διατροφής και Άσκησης στο Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας Β’


Μια όμορφη και διαφορετική μέρα είχαν την ευκαιρία να περάσουν τα παιδιά από τέσσερα σχολεία της περιοχής Μακεδονίτισσας – Έγκωμης, στις 4 Απριλίου 2023, όπου πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτική Ημερίδα Διατροφής και Άσκησης, στο Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας Β’.

Στην ημερίδα συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Στ’ τάξης από τέσσερα Δημοτικά Σχολεία: Μακεδονίτισσας Β΄, Μακεδονίτισσας Α’, Έγκωμης Α’ και Έγκωμης Β’. Οι συμμετέχοντες/ χουσες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγαν οι μαθητές/ τριες της Στ’ τάξης του Δημοτικού Μακεδονίτισσας Β’, σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών του σχολείου. Στη συνέχεια τα παιδιά συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες: Τοξοβολία, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Τοξοβολίας, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, παιχνίδι επιβίωσης, χορό με στεφάνια και παιχνίδι συνεργασίας. Επιπρόσθετα έπαιξαν επιτραπέζιο παιχνίδι (Κάρτες Μνήμης, με φρούτα και λαχανικά) που κατασκεύασαν τα παιδιά, κατασκεύασαν μαγνητάκι με την Πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής και παρασκεύασαν και κατανάλωσαν φρέσκους χυμούς.  

Η έρευνα διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 2023, στα πλαίσια του μαθήματος της Αγωγής Ζωής.

Οι μαθητές/ τριες:

- Κατέγραψαν τι γνώριζαν και τι ήθελαν να μάθουν για τη διατροφή παιδιών της ηλικίας τους και ανέφεραν εισηγήσεις για τους τρόπους που θα μπορούσαν να απαντηθούν τα ερωτήματά τους.

- Παρακολούθησαν διάλεξη για τη Διατροφή των Εφήβων από την Επισκέπτρια Υγείας του σχολείου.

- Κατέγραψαν τις συνήθειες των παιδιών της Στ’ τάξης για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

- Μελέτησαν ερωτηματολόγια που βρήκαν στο διαδίκτυο. Οι δύο αυτές δραστηριότητες  βοήθησαν τα παιδιά να δημιουργήσουν το δικό τους ερωτηματολόγιο.

- Ετοίμασαν ερωτηματολόγιο για να διερευνήσουν τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών/ τριών του σχολείου μας.

- Μελέτησαν τα αποτελέσματα.

- Κατέληξαν σε συμπεράσματα και εισηγήσεις.

Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκε το διαδικτυακό εργαλείο Survey Monkey. Το ερωτηματολόγιο στάλθηκε στις οικογένειες όλων των παιδιών του σχολείου, με sms στο οποίο υπήρχε ο σύνδεσμος που θα μπορούσαν τα παιδιά με τους γονείς τους να συμπληρώσουν την έρευνα. Συλλέχθηκαν 131 απαντήσεις, από τον συνολικό μαθητικό πληθυσμό του σχολείου μας (287 παιδιά).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










798