Το ΙΑ’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου σε πρόγραμμα Erasmus+ KA2 Σύμπραξης Μικρής Κλίμακας


Το Σχολείο μας  ΙΑ’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου Αγίου Σπυρίδωνα για πρώτη φορά έχει πετύχει τη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 Σύμπραξης Μικρής Κλίμακας με το πρόγραμμα  «InclusiveSchoolHub», διάρκειας 12 μηνών.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη εργαλείων καθοδήγησης και υποστήριξης εκπαιδευτικών και σχολείων,  πάνω σε θέματα διαφορετικότητας και συμπερίληψης μέσα στην τάξη, με σκοπό τη βελτίωση της διδακτικής διαδικασίας.

Η Κοινοπραξία:

- German School of Athens- Γερμανική Σχολή Αθηνών  (Ελλάδα)

- ΙΑ΄Δημοτικό Σχολείο Πάφου, Αγίου Σπυρίδωνα (Κύπρος)

- Rutu Foundation (Ολλανδία)

- SkillsUp Training & Research (Ολλανδία)     -  Συντονιστής του προγράμματος

Αναλυτικότερα το «ISH» πρόγραμμα στοχεύει στα ακόλουθα:

- Μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος, να παρέχει σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσβάσιμες πηγές και κατευθυντήριες γραμμές σε όλες τις γλώσσες της κοινοπραξίας, για την προώθηση της συμπερίληψης / ενσωμάτωσης και της ποικιλομορφίας στην εκπαίδευση.

- Να δημιουργηθεί ένα «Digital Εscape Room» για εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων,  το οποίο να επιμορφώνει τους εκπαιδευτικούς πάνω στη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα.

- Δια ζώσης επιμόρφωση “Τrainthetrainer σε εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων της κοινοπραξίας, με θέμα τη συμπεριληπτική διδασκαλία στη σχολική εκπαίδευση.

Η ιστοσελίδα του προγράμματος είναι προσβάσιμη στο Inclusive School Hub (getlearnworlds.com)  και  αποτελεί σημαντικό στοιχείο του προγράμματος καθώς θα χρησιμεύει ως πλατφόρμα για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τους στόχους και τα αποτελέσματά του. Επιπρόσθετα, θα παρουσιάζει δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν για σκοπούς διάδοσης και διάχυσης του προγράμματος όπως και τεκμηριωμένες πηγές για συμπεριληπτική διδασκαλία (σε όλες τις γλώσσες της κοινοπραξίας).

Όσον αφορά τη δια ζώσης επιμόρφωση «Τrain the trainer», αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας από τις 26 έως τις 29 Ιουνίου 2023 στο Huibersschool στο Δυτικό Άμστερνταμ, σε ένα σχολείο του Ιδρύματος Rutu το οποίο είναι ταυτόχρονα ένα πολυπολιτισμικό σχολείο. Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης θα συζητηθεί πώς η αίσθηση του ανήκειν επιδρά στη διδασκαλία και στα επιτεύγματα διαφορετικών ομάδων μαθητών. Επιπλέον, θα διαμορφωθούν δράσεις όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές θα αλληλοεπιδρούν, λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη. Ο σχεδιασμός μαθημάτων/αναλυτικού προγράμματος σπουδών για εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς θα είναι επίσης στην ατζέντα της δια ζώσης επιμόρφωσης.

Διαδικτυακές συναντήσεις του προγράμματος που έγιναν:

Στις 13 Μαρτίου 2023 έγινε η εναρκτήρια συνάντηση διαδικτυακά και αποτέλεσε ένα σημαντικό ορόσημο για το πρόγραμμα, καθώς σηματοδότησε την αρχή ενός 12μηνου ταξιδιού συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών, ερευνητών και εκπαιδευτικών τεχνολόγων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ολλανδία. Η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στους εταίρους του προγράμματος να γνωριστούν μεταξύ τους, να συζητήσουν το σκοπό και τους στόχους του προγράμματος και να σχεδιάσουν τα επόμενα τους βήματα.Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης συνάντησης, παρουσιάστηκαν τα σχέδια διασφάλισης της ποιότητας και διάχυσης του προγράμματος, όπως επίσης τα πρώτα βήματα για το πρώτο αποτέλεσμα του προγράμματος, τη συλλογή τεκμηριωμένων πηγών πάνω στη συμπερίληψη στη σχολική εκπαίδευση.

Στις 5 Μα’ί’ου 2023 έγινε η δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση των εταίρων όπου παρουσιάστηκαν οι πηγές που συγκεντρώθηκαν μετά από έρευνα αρκετών εβδομάδων και συζητήθηκε πώς αυτές θα αξιοποιηθούν μελλοντικά. Συζητήθηκαν ακόμη πρακτικά θέματα οργάνωσης της επικείμενης δια ζώσης επιμόρφωσης στο Άμστερνταμ,  όπως επίσης και τρόποι διάχυσης του προγράμματος ISH ευρύτερα.

Για περισσότερη μελλοντική ενημέρωση στο προσωπικό σας email, εγγραφείτε δωρεάν στο Inclusive School Hub (getlearnworlds.com)

 

Οι εκπαιδευτικοί από το ΙΑ΄Δημοτικό Σχολείο Πάφου Αγίου Σπυρίδωνα που εμπλέκονται στο πρόγραμμα

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4644