Πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτική Ημερίδα με τίτλο «Μουσειοσχολείο»


Το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα, γιορτάζει 20 χρόνια λειτουργίας, 20 χρόνια εκπαιδευτικής και πολιτιστικής δράσης.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20χρονα λειτουργίας του, αλλά και τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, διοργανώθηκε στις 18 Μαΐου 2023, Εκπαιδευτική Ημερίδα με τίτλο «Μουσειοσχολείο», στην οποία συμμετείχαν επίσης και τα Δημοτικά Σχολεία Ευρύχου, Β΄ Μακεδονίτισσσας και ΝΑΡΕΚ. Στην ημερίδα μίλησε η εκπαιδευτικός-σύμβουλος Μουσειακής Αγωγής ΥΠΑΝ, Κλειώ Φλουρέντζου, εξηγώντας την έννοια  του μουσείου, τη δράση και το έργο της Μουσειακής Αγωγής και τον τρόπο προσέγγισης ενός μουσειακού εκθέματος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά ερεύνησαν κι ανακάλυψαν την ιστορία των σχολείων τους, μάζεψαν πολύτιμα αντικείμενα και μαρτυρίες και τα έβαλαν στη «Μουσειοβαλίτσα» του σχολείου τους. Αυτές τις «Μουσειοβαλίτσες» είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε σταθμούς- βιωματικά εργαστήρια. Επιπλέον, σε ένα σταθμό έκαναν  εικονική περιήγηση στο Μουσείο του Λούβρου και φωτογραφήθηκαν με τη Μόνα Λίζα! Ο σταθμός – βιωματικό εργαστήρι με τη χρήση τεχνολογιών Εκτεταμένης Πραγματικότητας (AugmentedandVirtualReality), λειτούργησε με  τη βοήθεια του Δρ Χρίστου Ρουσιά, Καθηγητή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου και ειδικού εξοπλισμού. Σε άλλους σταθμούς, τα παιδιά έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια και έψαξαν να βρουν τον εαυτό τους ως μέρος της ιστορίας πια του χώρου, σε ένα θεατρικό παιχνίδι με καθρέφτες.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του  Εκπροσώπου Μαρωνιτών, κ. Γιαννάκη Μούσα.

Σημειώνεται πως οι εκπαιδευτικές ημερίδες αποτελούν διαχρονικό θεσμό για το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα. Είναι μια δημιουργική δράση με συνεργαζόμενα σχολεία της Κύπρου και του εξωτερικού με ομιλητές και φορείς, με μια ποικιλία εκπαιδευτικών και πολιτιστικών θεμάτων. Στοχεύει ταυτόχρονα και στη γνωριμία και άνοιγμα του σχολείου  και της Μαρωνιτικής Κοινότητας.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










896