Πανελλήνιες διακρίσεις για το Ε΄ Δημοτικό και το Ι΄ Δημοτικό Πάφου


Το 1ο  βραβείο στην κατηγορία «Project» κατάφεραν να εξασφαλίσουν το Ε΄ Δημοτικό Σχολείο Πάφου (Αγίου Δημητρίου) και το Ι΄ Δημοτικό σχολείο Πάφου (Ευαγόρα Παλληκαρίδη), στον 7ο  πανελλήνιο διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Τα δύο σχολεία συνεργάστηκαν, δημιουργώντας το τραγούδι, με τίτλο «Μια ποντιακή λύρα αφηγείται…». Αφορμή για τη δράση αυτή, στάθηκε το «ταξίδι» που πραγματοποίησαν παιδιά και εκπαιδευτικοί στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Μέσα από διάφορες πηγές, αντλήθηκαν πληροφορίες για τη ζωή στον Πόντο σε περίοδο ειρήνης (γλέντια, χαρές, πανηγύρια, ήθη και έθιμα, τον ρόλο που έπαιζε η μουσική στην καθημερινότητά τους, την πίστη τους στη Παναγιά), αλλά και τα δεινά που εξαναγκάστηκε να υποστεί ο Ελληνισμός μέχρι την ανταλλαγή πληθυσμών. Όλα αυτά, τα αφηγείται μια ποντιακή λύρα, η οποία εξιστορεί την πορεία από τα όμορφα χρόνια μέχρι την προσφυγιά.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος:

https://www.youtube.com/watch?v=-bf-vK-WR3c

Στο Project έλαβαν μέρος τα παιδιά από τις Δ΄, Ε΄, και Στ΄ τάξεις του Ε΄ Δημοτικού Σχολείου Πάφου και τα παιδιά του τμήματος Γ΄1 του Ι΄ Δημοτικού Σχολείου Πάφου. Την παιδαγωγική επιμέλεια της δράσης, είχαν οι εκπαιδευτικοί Μαίρη Χατζησοφοκλέους και Άννα Ζίγκα.

Επίσης, ο μαθητής της Δ΄ τάξης του Ι’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου, Νικόλας-Εφραίμ Χατζησοφοκλέους κατάφερε να κερδίσει το 1ο βραβείο στην κατηγορία «ΠΟΙΗΜΑΤΑ», με το ποίημά του «Επιστροφή για… το τάμα». Υπεύθυνος εκπαιδευτικός, ο κ. Δώρος Σεργίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










958