Δημοτικό Σχολείο Αγροκηπιάς: Μια γεμάτη εβδομάδα Erasmus στη Ρουμανία


        Το Δημοτικό Σχολείο Αγροκηπιάς συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus της βασικής δράσης 1 με το θέμα “i-ECO: Μια βαθιά ματιά σε έναν βιώσιμο τρόπο σχολικής δράσης”. Εμείς τα παιδιά της Στ’ τάξης επισκεφτήκαμε ένα σχολείο της Ρουμανίας, το “Scoala Gimnaziala Elena Doamna” στην πόλη Tecuci από τις 14 μέχρι τις 20 Μαΐου 2023. Σε αυτή την κινητικότητα συμμετείχαν συνολικά 63 μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί από Κύπρο, Φινλανδία και Ισπανία. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η πραγματοποίηση δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την τεχνολογία, το περιβάλλον και τη λογοτεχνία.

      Το πρόγραμμα της εβδομάδας ήταν εμπλουτισμένο με διασκεδαστικές και δημιουργικές δραστηριότητες. Απολαύστε παρακάτω τα γεγονότα και τις εμπειρίες μας:

Δευτέρα, 15/5/23: Μας καλωσόρισαν σε τελετή έναρξης μέσα από χορούς, τραγούδια και ποιήματα. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του σχολείου και μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε παιχνίδια στην αυλή με τα υπόλοιπα παιδιά. Η μέρα μας έκλεισε με βόλτα στο πάρκο της πόλης.

Τρίτη, 16/5/23: Η μέρα μας ξεκίνησε με πρωινό περπάτημα προς το δάσος. Εκεί μας περίμεναν οργανωμένοι περιβαλλοντικοί σταθμοί. Γίναμε για λίγο εξερευνητές της βιοποικιλότητας του δάσους, ανακυκλωτές χαρτιού με καλλιτεχνική διάθεση, κατασκευαστές φωλιών - ταϊστρών για τα πουλιά, επεξεργαστές βρώμικου νερού και τέλος γίναμε καλλιτέχνες της φύσης.

Τετάρτη, 17/5/23: Το σχολείο έμοιαζε σαν ένα μεγάλο εργαστήρι τεχνολογίας. Ρομπότ, lego, εκτυπώσεις 3D, ηλεκτρικά κυκλώματα «πλημμύρισαν» το σχολείο, με την καθοδήγηση από μαθητές/τριες του Λυκείου της πόλης από την ομάδα Ρομποτικής “thobor”. Το απόγευμα επισκεφτήκαμε οικογένειες παιδιών. Η φιλοξενία τους ήταν ζεστή και γενναιόδωρη. Βόλτες, παιχνίδια, δώρα, επισκέψεις… Μακάρι να μην περνούσαν τόσο γρήγορα οι ώρες!

Πέμπτη, 18/5/23: Ιστορίες με δημιουργικότητα και φαντασία μας περίμεναν να τις αξιοποιήσουμε. Χωρισμένοι σε ομάδες είχαμε την ευκαιρία να γράψουμε ιστορίες, να τις σκηνοθετήσουμε στο κουκλοθέατρο και να ζωντανέψουμε τον «Μικρό Πρίγκιπα». Το απόγευμα πήγαμε εκδρομή σε κοντινή πόλη. Γνωρίσαμε ένα παραδοσιακό ρουμάνικο σπίτι, επισκεφτήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Γαλάτσι, περπατήσαμε σε δασικές διαδρομές και απολαύσαμε τον καθαρό αέρα δίπλα από τον ποταμό Δούναβη.

        Παρασκευή, 19/5/23: Μας περίμενε ένα μεγάλο γλέντι με παραδοσιακά φαγητά, χορούς και τραγούδια που στήθηκε στην αυλή του σχολείου για να μας αποχαιρετήσουν. Την ίδια στιγμή γιόρταζε και το όνομα του σχολείου, κλείνοντας 169 χρόνια δράσης. Γίναμε ένα με παιδιά, γονείς και δασκάλους, χορεύοντας και διασκεδάζοντας. Ανταλλάξαμε δώρα και δώσαμε υπόσχεση κάποτε να ξανασυναντηθούμε!

         Αυτή η εβδομάδα μάς έμαθε πολλά, με κυριότερο το ότι δημιουργήσαμε νέες φιλίες από άλλες χώρες. Υποσχόμαστε να εφαρμόσουμε ό,τι νέο μάθαμε, ώστε να γίνουμε πιο δημιουργικοί, πιο κοινωνικοί και πιο πράσινα εφευρετικοί! Το Δημοτικό Σχολείο Αγροκηπιάς θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή κινητικότητα με το πρόγραμμα Erasmus μέσα από καινούριες συνεργασίες. Ευχαριστούμε το σχολείο που μας φιλοξένησε και τις δασκάλες μας που οργάνωσαν αυτό το ταξίδι των δυνατών αναμνήσεων.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί:

Μαρία Αργυρού

Ανδριανή Νικολάου

Χριστίνα Κωνσταντίνου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1164