Το ΚΑ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού σε σεμινάριο ERASMUS +


Με θέμα «Team Building for Schools: Play and Fun, Building Educators’ Communities» 

Το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι εκπαιδευτικοί  περνούν πολύ χρόνο. Οι συνάδελφοί τους  και το προσωπικό του σχολείου είναι μέρος της ζωής τους και ως μέλος μιας μεγαλύτερης οικογένειας, συνεισφέρουν καθημερινά με υποστήριξη και επαγγελματικά προγράμματα, για να παρέχουν την καλύτερη εκπαίδευση στα παιδιά του σήμερα. Το θετικό σχολικό κλίμα, η πραγματική συνοχή, η συνεργασία των δασκάλων και τα κίνητρα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην προσέγγιση των μαθητών στη μάθηση και στα αποτελέσματα. Με βάση αυτά έγινε και η επιλογή της πρόσφατης κινητικότητας του σχολείου μας στη Φλωρεντία.  

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί το ΚΑ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, η εκπαιδευτικός Άρτεμις Ορφανού, παρακολούθησε το σεμινάριο  «Team Building for School: Play and Fun, Building Educators’ Communities» από τις 20 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου. To σεμινάριο παρακολούθησαν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από Ελλάδα, Ουγγαρία, Πορτογαλία και Πολωνία.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έμαθαν:

  • τη θετική δύναμη των δραστηριοτήτων δημιουργίας ομάδας με σκοπό να επαναχρησιμοποιήσουν και να προσαρμόσουν τις ασκούμενες ασκήσεις στο δικό τους σχολείο
  • πώς να προωθούν τη δημιουργία μιας συνεργατικής επίλυσης προβλημάτων
  • τους κατάλληλους τρόπους για ανάπτυξη της αίσθησης του ανήκειν σε  μια κοινότητα, της αίσθηση της ανεκτικότητας, του ομαδικού πνεύματος μέσω επικοινωνιακών δεξιότητες.
  • δεξιότητες ανάπτυξης της ενσυναίσθησης και της εμπιστοσύνης στην ομάδα των δασκάλων του σχολείου τους και στον εαυτό τους, δεξιότητες που παράλληλα ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την αυτοεκτίμηση.
  • για την ομαδική ψυχολογία, την ανάπτυξη της προσωπικότητας και προγραμμάτισαν δραστηριότητες εφαρμογής σε πραγματική τάξη.   

Ευχαριστούμε το πρόγραμμα Erasmus+ που δίνει την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς όλης της Ευρώπης να συνεργαστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και εκπαιδευτικές γνώσεις, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και εμπειρίες, αναπτύσσοντας πρωτίστως τον εαυτό τους και τη διδασκαλική κοινότητα στην οποία ανήκουν. 

Από τη Διεύθυνση




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










8243