Καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Παλουριώτισσας στην Ιταλία με το Erasmus+


Το Γυμνάσιο Παλουριώτισσας συμμετέχει από τον Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι τον Αύγουστο 2019 στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα: «Η Ενσωμάτωση των μεταναστών στα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Συστήματα και στην Κοινωνία».

Στο πιο πάνω πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος, εκτός από την Κύπρο, η Ελλάδα,η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία. Έχουν ολοκληρωθεί και οι πέντε συναντήσεις μεταξύ των πιο πάνω χωρών.

Οι τρεις πρώτες διακρατικές συναντήσεις έχουν υλοποιηθεί κατά τη σχολική

χρονιά 2017-2018 με τη μετάβαση ομάδας καθηγητών στην Πρέβεζα της

Ελλάδας και στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας, καθώς και τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού μαθητών και καθηγητών στη χώρα μας. Οι δυο διακρατικές συναντήσεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στη σχολική χρονιά 2018-2019 με τη μετάβαση καθηγητών στη Σεβίλλη της Ισπανίας και τη μετάβαση μαθητών και καθηγητών στο Μπάρι της Ιταλίας. 

Η πέμπτη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας.

τον Μάρτιο του 2019, με ομάδα 14 μαθητών και 3 καθηγητών, είχε ως στόχο τις καλές πρακτικές διδασκαλίας σε μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία, συναντήσεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος, δραστηριότητες και εργαστήρια για τους μαθητές και επίσκεψη σε έναν από τους μεγαλύτερους καταυλισμούς προσφύγων.

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους, ναούς  και πόλεις με στόχο τη γνωριμία με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας.

Μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος  https://erasmusmesas.weebly.com   

Χριστίνα ΧειμαρίδουΚαθηγήτρια Πληροφορικής

Συντονίστρια Προγράμματος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1040