Το Α και το Ω


ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΟΥ*

Μέσα σε μια βδομάδα ισοπεδώσατε  ολόκληρο  το αλφάβητο. Το συρρικνώσατε στα μέτρα  μερίδας γονιών και όποιων άλλων. Έτσι χαρακτηρίσατε τους  διευθυντές  σας,  το Α και το Ω της εκπαίδευσης.  Μας είπατε να πατάμε γερά, αλλά μας τραβήξατε το χαλί κάτω από τα πόδια, πως αναγνωρίζετε  πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος μας, αλλά ποτέ δεν ακούσατε τι έχουμε να πούμε. Μας έχετε αδειάσει, τουλάχιστον έτσι νομίζουν  όσοι χαμογελούν με ικανοποίηση για όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στον χώρο της εκπαίδευσης.

Αυτό που αδυνατείτε να  καταλάβετε είναι πως οι διευθυντές σας είναι τα αμορτισέρ του υπουργείου σας. Απορροφούν τους κραδασμούς  προς κάθε κατεύθυνση, εισερχόμενους και εξερχόμενους.  Αυτοί εκτίθενται  με την ερμηνεία ελλιπών κανονισμών και αντικρουόμενων εγκυκλίων, με  την εφαρμογή λανθασμένων και πρόχειρων πολιτικών, με τις αδυναμίες του προσωπικού και των εγκαταστάσεων. Αυτοί είναι υπόλογοι στην κοινωνία για κάθε τι που η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο δεν φρόντισαν να κάνουν σωστά, ή  δεν έκαναν καθόλου.

Αυτοί είναι οι διευθυντές σας  και σε αυτούς  αναθέσατε τον ρόλο. Σεβαστείτε και υποστηρίξετε  με κάθε τρόπο αυτούς που καλούνται  να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο έργο, σε δύσκολες συνθήκες, έστω και αν τους λείπουν κάποια γράμματα.

 *Διευθυντής Λυκείου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3275