Σχολική έναρξη με δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+ για το Λανίτειο Λύκειο


Το Λανίτειο Λύκειο έχει εγκριθεί για δύο Ευρωπαϊκά προγράμματα κατηγορίας ΚΑ2 Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διετία 2019-2021.

Το πρώτο έχει ως τίτλο: «Volunteerism and Active Citizenship: From Individuals to Organizations», είναι διάρκειας δύο ετών και το Λανίτειο Λύκειο έχει συντονιστικό ρόλο. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο τη γνωριμία των μαθητών με άτομα που έχουν δράση και πρωτοβουλία στον εθελοντισμό και την ενεργό πολιτότητα αλλά και οργανισμούς ή θεσμούς με εθελοντική προσφορά. Παράλληλα οι μαθητές θα έχουν εθελοντική δράση και διάδραση με τους θεσμούς αυτούς τόσο στη χώρα τους όσο και στο εξωτερικό, στις χώρες όπου βρίσκονται οι συνεργάτες του προγράμματος.

Το δεύτερο Πρόγραμμα Erasmus+ έχει τίτλο: «Developing key students' competences and strengthening self-esteem through their personal development». Συντονιστικό Σχολείο για αυτό το πρόγραμμα είναι το Gniezno,Πολωνία και το Λανίτειο Λύκειο συμμετέχει ως συνεργάτης. Η διάρκεια και για αυτό το πρόγραμμα είναι δύο έτη και έχει ως στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών ανάμεσα στα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών των συνεργατών με κύριο στόχο την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων των μαθητών και ενίσχυση της αυτοεκτίμησης τους μέσω της προσωπικής τους ανάπτυξης. Το Λανίτειο Λύκειο θα παρουσιάσει την εφαρμογή του ΔΡΑΣΕ γενικότερα. Αντίστοιχα οι μαθητές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα γνωρίσουν άλλες καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλα σχολεία της Ευρώπης.

Τα δύο προγράμματα είναι χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπό την διαχείριση του ΙΔΕΠ και για κάθε πρόγραμμα συμμετέχουν έξι σχολεία από χώρες της Ευρώπης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










891