Η νέα σχολική χρονική χρονιά ξεκινά με διάκριση για το Λύκειο Απ. Πέτρου και Παύλου


Το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Λεμεσό, ξεκίνησε τη νέα σχολική χρονιά δυναμικά, εξασφαλίζοντας το 2ο Βραβείο στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Ιστορικού και Εθνογραφικού Ντοκιμαντέρ, που συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Α.Ε.Ι. AUDIOVISUAL FORUM, η Εταιρεία ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΦΙΛΜΣ, ο Δήμος Αγλατζιάς και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. Στο εκπαιδευτικό μέρος του Φεστιβάλ, προβλήθηκαν δεκατρία δεκάλεπτα ντοκιμαντέρ που

δημιούργησανμαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων, οι οποίοι/ες συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια, που υλοποίησε το Φεστιβάλ, σε συνεργασία με το Δίκτυο Εταιρικών Σχολείων ASPNET UNESCO Κύπρου, τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ, την Εθνική Επιτροπή UNESCO Κύπρου, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, τον Σύνδεσμο Αρχαιολόγων Κύπρου και την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου κέρδισε επάξια τη 2η θέση με την παραγωγή «ΧΑΜΠΗΣ, Ο ΧΑΡΑΚΤΗΣ (Ο ΧΑΡΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ)» που σκιαγραφεί τον αξιόλογο κύπριο καλλιτέχνη, Χαμπή Τσαγγάρη. Μέσα από επισκέψεις στο Εργαστήρι - Σχολή - Μουσείο  Χαρακτικής Χαμπή και συνεντεύξεις τόσο με τον καλλιτέχνη όσο και με οικεία του πρόσωπα, η διαγωνιζόμενη ομάδα των μαθητών και μαθητριών του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου γνώρισε τον Άνθρωπο και Δάσκαλο Χαμπή. Στόχος της δημιουργίας του ντοκιμαντέρ, είναι η προβολή της μεγάλης προσφοράς του Χαράκτη Χαμπή στην κυπριακή Τέχνη και Πολιτισμό.

Σκηνοθεσία: Αντρέας Ζακχαίος, Βοηθός σκηνοθέτη: Σταύρος Δημητρίου, Έρευνα/Σενάριο: Μικαέλλα Γιαλλουρίδου, Κωνσταντίνα Γιωργαλλά, Παναγιώτα Τοουλιά, Κινηματογράφιση: Αντρέας Ζακχαίος, Σταύρος Δημητρίου, Μοντάζ: Αντρέας Ζακχαίος, Συνεντεύξεις: Μικαέλλα Γιαλλουρίδου, Κωνσταντίνα Γιωργαλλά, Παναγιώτα Τοουλιά Μουσική:  Ευαγόρας Καραγιώργης, Συντονιστές Καθηγητές: Μαρία Γεωργίου Β.Δ., Νάντια Καραγιώργη Χατζηγεωργίου, Άρτεμις Στυλιανού, Κάλια ΚυριάκουComments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter

1442