Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ για το Γυμνάσιο Αγίου Στυλιανού


Το Γυμνάσιο Αγίου Στυλιανού Στροβόλου έχει εγκριθεί για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ κατηγορίας ΚΑ2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διετία 2019-2021.
Το πρόγραμμα έχει το τίτλο «Time Machine” όπου θα έχει χτιστεί η μηχανή του χρόνου. Οι μαθητές θα ταξιδέψουν στο παρελθόν, σε διάσημες και άγνωστες στιγμές στην ιστορία, την επιστήμη και τον πολιτισμό ... μετά θα επιλέξουν τα γεγονότα που αξίζει να θυμηθούν λαμπρά τη δόξα των ανθρώπινων εγκεφάλων, αυτά που μπορούν να αποτελέσουν μάθημα για τις επόμενες γενιές ... Στο 2ο έτος συνεργασίας οι συμμετέχοντες θα προχωρήσουν στο μέλλον - 1000 χρόνια στο μέλλον. Θα συναντήσουν εντελώς νέο κόσμο, νέα φυλή ανθρώπων με τα δικά τους προβλήματα και απειλές.
Ο κύριος στόχος αυτού του έργου είναι να αναπτύξει τη κριτική σκέψη, να μάθουν πώς να κάνουν συνδέσεις μεταξύ ιδεών και να αξιολογούν τις πληροφορίες με κριτικό πνεύμα. Σε αυτό το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα συνειδητοποιήσουν ενεργά και επιδέξια θα εφαρμόσουν, θα αναλύσουν, θα συνθέσουν και θα αξιολογήσουν τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από την παρατήρηση, την εμπειρία, τον προβληματισμό και την επικοινωνία. Στη διαδικασία του έργου θα αναπτυχθούν επίσης βασικές ικανότητες: ειδικά ψηφιακές, δημιουργικότητα, γραφή, πολυγλωσσία, πολιτισμική ευαισθητοποίηση και ικανότητα έκφρασης, προσωπική, κοινωνική και μάθηση για την επιχειρηματικότητα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










799