Διάκριση Γυμνασίου Αραδίππου στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής (WRO 2019)


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/09/2019 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Λευκωσία, η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO 2019 (World Robot Olympiad).

Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους και της ικανότητάς τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή σε δύσκολες και δημιουργικές προκλήσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Στην αρχή της διοργάνωσης μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου χωρίς καμία στήριξη από τους εκπαιδευτές τους, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν επί τόπου ρομπότ, σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου διαγωνισμού WRO. Ακολούθως, οι διαγωνιζόμενοι με τα ρομπότ τους συμμετείχαν σε δοκιμασίες στις ειδικά διαμορφωμένες πίστες του διαγωνισμού που φέτος έχει ως θέμα τις Έξυπνες Πόλεις. 

Η νικήτρια ομάδα της κάθε κατηγορίας θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Παγκόσμιο διαγωνισμό WRO που θα γίνει στις 8 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου στην πόλη Győr της Ουγγαρίας. 

Το Γυμνάσιο Αραδίππου συμμετείχε στο διαγωνισμό με την ομάδα «ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ 2019» εξασφάλισε την Πρώτη Θέση και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό WRO 2019 στην κατηγορία JUNIOR HIGH.

Η ομάδα αποτελείτο από τους μαθητές:

Μιχαήλ Μουσικό, Ραφαήλ Μιχαήλ και Γεώργιο Καρπαθάκη

με εκπαιδευτή τον καθηγητή Σχεδιασμού και Τεχνολογίας κ. Γιώργο  Φ. Πέτρου

Η ενασχόληση των παιδιών με την Τεχνολογία και την Ρομποτική τόσο στα πλαίσια τέτοιων διαγωνισμών όσο και στα πλαίσια του μαθήματος Σχεδιασμός και Τεχνολογία, συμβάλει στην υγιή τους ανάπτυξη και στην ανάδειξη των ταλέντων και ικανοτήτων τους. Η μεγάλη αυτή διάκριση του Γυμνασίου Αραδίππου είναι ένα φωτεινό παράδειγμα και κίνητρο και για τα υπόλοιπα παιδιά να ασχοληθούν βαθύτερα με την Ρομποτική και την Τεχνολογία για να ανακαλύψουν και να αναδείξουν το ταλέντο τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2046