Επίσκεψη υψηλόβαθμων Ευρωπαίων Εκπαιδευτικών στο Λύκειο Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος»


Για άλλη μια φορά το Λύκειο Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος» προσφέρθηκε με χαρά να φιλοξενήσει για μια μέρα Ευρωπαίους Εκπαιδευτικούς. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος Study Visit με τίτλο: EUROPEAN EXPERIENCES FOR THE DEVELOPMENT OF PROFESSIONALPORTFOLIO”  και οργανώθηκε από το Κέντρο Εκπαίδευσης Καθηγητών του Βουκουρεστίου, μετά από συμφωνία της Εξοχότατης Πρέσβειρας της Ρουμανίας στην Κύπρο, κυρίας Daniela Tane Sezonov με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης κύριο Λούη Κυπριανό.

Η Διεύθυνση και ο Καθηγητικός Σύλλογος του Λυκείου Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος» ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για ολοήμερη φιλοξενία δεκαπέντε υψηλόβαθμων εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία στους οποίους περιλαμβάνονταν ένας Επιθεωρητής, Διευθύντριες και Βοηθοί Διευθυντές σχολείων του Βουκουρεστίου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο ετοιμάστηκε από το σχολείο, υπήρξε καλωσόρισμα των επισκεπτών από τον Διευθυντή και τη Διευθυντική του Ομάδα. Η πρώτη εμπειρία των επισκεπτών ήταν στην Αίθουσα Μουσικής ,το πρώτο διάλειμμα. Αν και  υπήρχε σε εξέλιξη πρόβα του μουσικού σχήματος του σχολείου μας, για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, οι μαθητές τραγούδησαν δύο τραγούδια και ένας μαθητής χόρεψε ζεϊμπέκικο. Η καθηγήτρια της Μουσικής εξήγησε τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματός της και απάντησε σε ερωτήσεις. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες μας συναντήθηκαν με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου στους Καθηγητικούς Συλλόγους. Ακολούθως, ο Διευθυντής κύριος Ανδρέας Λοΐζου παρουσίασε στο Αμφιθέατρο του σχολείου βίντεο, το οποίο  ετοίμασε και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το σχολείο, τη δράση του καθώς και το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διοίκησης  με όλες τις δυνατότητες που προσφέρει. Μετά από αυτά ακολούθησε συζήτηση και απάντησε σε αρκετά ερωτήματα σχετικά με την οργάνωση, τη διοίκηση, τη λειτουργία του σχολείου, το εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό, τους μαθητές και την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου.  Ακολούθησε μικρό διάλειμμα. Μετά, οι φιλοξενούμενοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

Ο Διευθυντής ηγήθηκε της πρώτης και η Βοηθός Διευθύντρια, κυρία Θεότη Ππούρου, της δεύτερης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι ομάδες κινήθηκαν αντίθετα και οι ξένοι μας μπήκαν σε διάφορες αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια όπου παρακολούθησαν για λίγο τη διεξαγωγή του μαθήματος. Η επιλογή των μαθημάτων έγινε σύμφωνα με την επιθυμία των επισκεπτών που διαβιβάστηκε στον Διευθυντή από αυτούς πριν την επίσκεψη. Παρακολούθησαν μάθημα των Νέων Ελληνικών, της Φυσικής, της Χημείας, της Πληροφορικής, των Αγγλικών, της Τέχνης, της Τεχνολογίας και της Φυσικής Αγωγής στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης του σχολείου. Τέλος, επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη του σχολείου.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο γραφείο του Διευθυντή με μικρή δεξίωση που ετοίμασε και παρέθεσε η Επιτροπή Κοσμητείας, Δημοσίων Σχέσεων και Υποδοχής του σχολείου. Οι φιλοξενούμενοί μας ενθουσιάστηκαν όταν δοκίμασαν παραδοσιακά εδέσματα και ποτά του τόπου μας, τα οποία μεταξύ άλλων περιελάμβαναν πουρέκκια της σάτζιης, φρέσκο παλουζέ και σπιτική ζιβανία. Στο τέλος της δεξίωσης υπήρξε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Τα δώρα του σχολείου ήταν μία αυθεντική ζωγραφιά σε κάδρο, την οποία ζωγράφισε η καθηγήτρια της Τέχνης του σχολείου. Επάνω ήταν γραμμένο το όνομα του σχολείου και η ημερομηνία της επίσκεψης. Δόθηκε, επίσης, τρίπτυχο με περιγραφή του σχολείου στη Ρουμανική γλώσσα.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με αναμνηστική φωτογραφία στην είσοδο του σχολείου.

Ανδρέας Λοΐζου

Διευθυντής Λυκείου Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος»

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2406