To Λύκειο Σολέας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Erasmus+ KA2


Στo πλαίσιo του Erasmus+ Programme KA2 “Think Global, Act Local - Our Forests” πραγματοποιείται από τις 14 Οκτωβρίου μέχρι τις 20 Οκτωβρίου συνάντηση καθηγητών από 5 Ευρωπαϊκές χώρες (Κύπρος, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Γερμανία και Εσθονία). Η συνάντηση έχει ως στόχο τη γνωριμία των εταίρων του προγράμματος και το σχεδιασμό δράσεων και στόχων για την επιτυχή ολοκλήρωσή του. Περαιτέρω πραγματοποιείται  ενημέρωση και μεταφορά εμπειριών και πληροφοριών που αφορούν Ευρωπαϊκά Προγράμματα π.χ. Προγράμματα Erasmus+, eTwinning κ.α.

Το πρόγραμμα οργανώθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης Ευρωπαϊκών χωρών με θέμα “Exchange of Good Practices” που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2019 στο Φραΐμπουργκ της Γερμανίας, όπου υποβλήθηκε και εγκρίθηκε να πραγματοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2019, με διάρκεια δύο (2) χρόνια. Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες και εκπρόσωποι από το Λύκειο Σολέας (τόσο ο συντονιστής του προγράμματος Δρ. Ευθύμιος Σβούκης όσο και η γενική υπεύθυνη των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Λυκείου Σολέας Δρ. Παναγιώτα Μυλωνά Β.Δ. Α΄) συμμετείχαν ενεργά στις καθημερινές συναντήσεις του προγράμματος που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο IGS Maifeld στο Polch της Γερμανίας.

Οι εμπειρίες, οι δραστηριότητες, καθώς και η προσωπική και η επαγγελματική ανάπτυξη που προκύπτει από τα προγράμματα αυτά είναι τεράστιας σημασίας τόσο για τους συμμετέχοντες, όσο και τις σχολικές μονάδες που εκπροσωπούν. Παράλληλα, το πρόγραμμα αυτό δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες από όλες τις χώρες να δημιουργήσουν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελεί επίσης ευκαιρία για την από κοινού οργάνωση καινοτόμων δράσεων για την επερχόμενη επίσκεψη των εταίρων του προγράμματος (μαθητών/τριών και καθηγητών/τριών) στα τέλη του Νοεμβρίου στη Κύπρο.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2163