Διοργάνωση από το Λύκειο Αγίου Ιωάννη Σεμιναρίου για μαθητές στο πλαίσιο του Erasmus+


 Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο Αγίου Ιωάννη το σεμινάριο για το πρόγραμμα Erasmus Plus με τίτλο «Ευρωπαϊκές Δεξιότητες στην Υπηρεσία της Φιλοδοξίας και της Επιτυχίας» από τις 7 μέχρι τις 11 Οκτωβρίου 2019.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν για δεύτερη συνεχή χρονιά τέσσερα σχολεία από τις χώρες: Γαλλία, Φινλανδία, Κροατία και Κύπρο. Συντονιστικό σχολείο είναι το γαλλικό λύκειο «Stephen Liegeard» της Brochon.   

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του σεμιναρίου, που έγινε τη Δευτέρα στις 7 Οκτωβρίου στη Βιβλιοθήκη του Λυκείου Αγίου Ιωάννη, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό η Διευθύντρια του σχολείου κα. Σύλβια Οικονομίδου. Ακολούθησε σύντομο πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς καθώς και ένα παιχνίδι κουίζ σχετικά με την Κύπρο με απώτερο στόχο να γνωρίσουν οι φιλοξενούμενοι κάποιες βασικές πληροφορίες για το νησί μας. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του σεμιναρίου ολοκληρώθηκε με περιήγηση σε σημαντικούς σταθμούς της πόλης μας.

Τις επόμενες μέρες στο πλαίσιο του προγράμματος αναπτύχθηκαν ποικίλες δράσεις και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις συμμετέχουσες χώρες ακολούθησαν οργανωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα ετοιμάστηκαν και υλοποιήθηκαν εργαστήρια στο πλαίσιο τριών θεματικών: α. Πολιτιστική κληρονομιά, β. Κουλτούρα ειρήνης, γ. Ευρωπαϊκή πολιτότητα.  Παράλληλα έγιναν οργανωμένες ξεναγήσεις σε σημεία αναφοράς, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία στη Λευκωσία και στην Πάφο. 

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με ένα αποχαιρετιστήριο γλέντι που είχε κυπριακό παραδοσιακό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της ανάδειξης του πολιτισμού, της κουλτούρας και της παράδοσης της Κύπρου ετοιμάστηκε από τους μαθητές του Λυκείου Αγίου Ιωάννη πρόγραμμα παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακών χορών. Μέσα από το σεμινάριο αναπτύχθηκαν ισχυροί δεσμοί τόσο μεταξύ των μαθητών όσο και μεταξύ των εκπαιδευτικών.

 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί του σχολείου και εικοσιπέντε μαθητές.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1135