ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ: Το ΥΠΠΑΝ να παραδώσει άμεσα τις θέσεις του για εξορθολογισμό των ΚΙΕ


Με ανακοίνωσή του, ο  ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ αναφέρει:

«Μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής σε αυτεπάγγελτη εξέταση με θέμα: τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, οι επιπτώσεις τους στους μαθητές και τρόποι αντιμετώπισης τους, το ΔΣ του ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ επιθυμεί να ευχαριστήσει :

1. Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής για την πρόσκληση.

 2. Τις συντεχνίες μας ΣΕΚ και ΠΕΟ για τη διαχρονική στήριξη.

 3. Τους βουλευτές των κομμάτων που παρευρέθηκαν και βοήθησαν σε μια εποικοδομητική και σε βάθος συζήτηση.

4. Τους οργανωμένους γονείς και την ΟΕΛΜΕΚ για τη στήριξη.

      Διαφάνηκε για ακόμα μια φορά ότι τα προβλήματα στη λειτουργία και στελέχωση των ΚΙΕ είναι αλληλένδετα με το καθεστώς εργασίας των εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα αυτό.

    Το Δ.Σ. του ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ μετά και τη σημερινή εποικοδομητικότατη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, καλεί για ακόμα μια φορά το ΥΠΠΑΝ να παραδώσει ΑΜΕΣΑ τις θέσεις του για εξορθολογισμό του προγράμματος των ΚΙΕ.

     Είμαστε έτοιμοι, μαζί με τις συντεχνίες μας ΣΕΚ και ΠΕΟ, να παρακαθίσουμε σε διάλογο έχοντας να προτείνουμε λύσεις για να επιτευχθεί επιτέλους μια σημαντική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση τόσο προς όφελος της οικονομίας του τόπου όσο και προς όφελος του προσωπικού που απασχολείται στα ΚΙΕ. Να σταματήσει το ΥΠΠΑΝ να υπεκφεύγει και να αλλάζει τα χρονοδιαγράμματα τα οποία το ίδιο θέτει εδώ και πάρα πολύ καιρό και να δώσει τις εισηγήσεις του για να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις το συντομότερο.

Σαν εκπαιδευτικοί, σεβόμενοι το λειτούργημα μας θεωρούμε ότι είναι επιτέλους καιρός να βρεθούν λύσεις για την καλύτερη λειτουργία των ΚΙΕ τα οποία κλείνουν φέτος εξήντα χρόνια επιτυχημένης πορείας στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1050