Λύκειο Αγ. Ιωάννη Λεμεσού: Διοργάνωση Σεμιναρίου Μαθητών και Εκπαιδευτικών


Για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με το Erasmus Plus Program“(S)TEAM TODAY, MAKE CHANGES FOR TOMORROW”

Το Λύκειο Αγίου Ιωάννη διοργανώνει το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο μαθητών και εκπαιδευτικών του Erasmus Plus Program “(S)TEAM TODAY, MAKE CHANGES FOR TOMORROW” από τις 3 μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2019 με θέμα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Στο πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Κύπρο, την Λιθουανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τα πιο κάτω σχολεία:

  • Lykeio Agios Ioannis, Limassol, Cyprus
  • Klaipeda Baltija gymnasium Lithuania
  • 4th General Lyceum of Chania, Greece
  • Agrupamento de Escolas de Parede, Portugal
  • Istituto Istruzione Superiore Santorre di Santarosa Italy

Το πρόγραμμα έχει σαν κύριο θέμα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στο Σεμινάριο αυτή την βδομάδα ασχολούμαστε περισσότερο με εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την Βιοενέργεια (Βιοντίζελ, Βιομάζα, Βιοαέριο και άλλες μορφές ενέργειας που προέρχονται από ανακύκλωση οργανικών υλικών). Στα πλαίσια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν στατιστικά για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε κάθε χώρα αλλά επίσης και προτάσεις για το πως μπορούμε να λειτουργούμε εμείς πρώτα σαν άτομα αλλά και στην συνέχεια τι θα μπορούσε να κάνει η πολιτεία. Πέραν από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα γίνουν και δραστηριότητες που εμπλέκουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό των χωρών που αναμιγνύονται στο πρόγραμμα.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν 6 καθηγητές και 22 μαθητές από το Λύκειο Αγίου Ιωάννη Λεμεσού, οι οποίοι θα λάβουν μέρος και σε αντίστοιχα σεμινάρια που θα διοργανωθούν από τα αντίστοιχα σχολεία που προαναφέρθηκαν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1476