Οι τελειόφοιτοι Λυκείου Αρχαγγέλου «Απ. Μάρκος» δίνουν αίμα για τον συνάνθρωπο τους


Ανεβάζοντας με το αίμα τους τον πήχη τόσο ψηλά, ώστε να τιμηθούν σε ειδική τελετή που διοργάνωσε το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας, οι τελειόφοιτοι του Λυκείου Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος» της περσινής χρονιάς έγιναν άριστο παράδειγμα προς μίμηση για τους μαθητές και τις μαθήτριες της φετινής χρονιάς 2019 – 2020.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα «πέντε λεπτά είναι αρκετά για να σώσεις μια ζωή» που βγήκε μέσα από τη διάλεξη για την αιμοδοσία του κυρίου Σωκράτη Μενελάου, Ανώτερου Προϊστάμενου του Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας, στις αρχές του προηγούμενου μήνα προς τους τελειόφοιτους του Λυκείου Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος» και παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τους συμμαθητές τους της προηγούμενης χρονιάς, οι σημερινοί τελειόφοιτοι δήλωσαν παρόντες και παρούσες. Ο αριθμός των δηλώσεων ενδιαφέροντος για να λάβουν μέρος στην αιμοδοσία μαζί με τη συγκατάθεση των γονιών των μαθητών ήταν μεγαλύτερος από το ένα τρίτο του μαθητικού πληθυσμού της Γ΄ τάξης του σχολείου!

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 πρωί – πρωί, άνοιξαν διάπλατα οι καγκελόπορτες του σχολείου μας για να περάσουν δύο οχήματα της Ειδικής Μονάδας συλλογής αίματος. Η πρώτη ομάδα μαθητών αιμοδοτών βρισκόταν ήδη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την αιμοδοσία που ετοίμασε η Επιτροπή Αιμοδοσίας του σχολείου.

Η αρμόδια Επιτροπή ετοίμασε πρόγραμμα προσέλευσης των μαθητών λαμβάνοντας πρόνοια ούτως ώστε οι μαθητές να μην χάσουν κύρια μαθήματα ή διαγωνίσματα. Η αιμοδοσία διεξήχθη υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών της Επιτροπής και λόγω της αθρόας προσέλευσης κράτησε μέχρι το τέλος της εβδόμης περιόδου. Δεν περιγράφεται η στεναχώρια μερικών παιδιών που είτε για θέματα υγείας, είτε διότι ήθελαν μερικές μέρες να κλείσουν τα δεκαεπτά δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος. Αυτό που τους ανακούφισε είναι ότι ακολουθεί η δεύτερη αιμοδοσία του σχολείου σε λίγους μήνες και θα μπορέσουν να δώσουν το παρόν τους.

Στην  διοργάνωση όμως, έλαβε μέρος και ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου μας. Ο Σύνδεσμος απλόχερα, όπως σε κάθε αιμοδοσία, πρόσφερε σάντουιτς και χυμό σε όλα τα παιδιά αιμοδότες. Αυτό ήταν επιπρόσθετα με διάφορα γλυκά και χυμούς που πρόσφεραν οι ακούραστες εθελόντριες που έφθασαν στο σχολείο μαζί με την ομάδα του Κέντρου Αίματος.

Ύψιστη δράση αλτρουισμού και αγάπης όχι μόνο των μαθητών του σχολείου μας αλλά όλων των Δημόσιων Λυκείων Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας όπως αυτή της αιμοδοσίας, στέλνει ηχηρό μήνυμα σε όσους αβίαστα σπεύδουν να κατηγορήσουν τους νέους μας. Τα παιδιά μας για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι έχουν ευαισθησίες, ανεξάρτητα με την επίδοση τους στα μαθήματα. Εναπόκειται σε μας τους μεγάλους να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες στα σχολεία ώστε να τα βοηθήσουμε να εξωτερικεύσουν και να εκδηλώσουν τις ευαισθησίες που κρύβουν μέσα τους.

Ανδρέας Λοΐζου

Διευθυντής

Λυκείου Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος»

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1011