Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα: «Μνήμες αιμάσσουσες»


Μνήμες αιμάσσουσες. Tην Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, το Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα στήθηκε πρόχειρος καταυλισμός, έγινε έκθεση φωτογραφίας και οι μνήμες ξαναζωντάνεψαν.  Ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Αδάμος Σεργίου, με μια σύντομη ανασκόπηση της Νεότερης Ιστορίας της Κύπρου κατάφερε να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα για το νόημα της θλιβερής-σημερινής μέρας. 

Ο Φιλόλογος κ. Γιαννάκης Παπαγεωργίου παρουσίασε το θέμα «Η εκπαίδευση το 1974».  Ακολούθησε δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και τρισάγιο για τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής 1974.  Άνθρωποι που βίωσαν την προσφυγιά, την αιχμαλωσία, τον όλεθρο, τον θάνατο, τον καημό για τον γυρισμό του αγνοούμενου πατέρα, αδελφού, συγγενή, άνοιξαν την καρδιά τους και μοιράστηκαν μαζί μας θύμησες της τουρκικής εισβολής και των συνεπειών της.  Μνήμες που ακόμα πληγώνουν και πονούν.

 Ζωντανές μαρτυρίες είχαμε από την κ. Παναγιώτα Παρασκευά με αναμνήσεις από την προσφυγιά, τον κ. Κυριάκο Χατζηκυριάκου αιχμάλωτο στρατιώτη, την κ. Λένια Κυριάκου, παιδί πεσόντα στην εισβολή, τον κ. Γιώργο Ράφτη, στο σπίτι του οποίου μεταφέρθηκε το μαιευτήριο του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, την κ. Φλωρεντία Λοΐζου, εγκλωβισμένη στο Ριζοκάρπασο και τον κ. Γρηγόρη Γρηγορίου, παιδί αγνοουμένου. 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΚΜΣ ανέγνωσε το ψήφισμα καταδίκης του ψευδοκράτους και η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το μουσικό σύνολο του σχολείου και το τραγούδι «Αμμόχωστος».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
694