Η συμμετοχή του Γυμνασίου Σταυρού στο Πρόγραμμα Erasmus+


Κατά τις σχολικές χρονιές 2019-2020 και 2020-2021, το Γυμνάσιο Σταυρού, με εταίρους άλλα τέσσερα σχολεία, από τη Φινλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχει κεντρικό θεματικό άξονα “The Goodwill Ambassadors - Let’s do good together"» και ευρίσκεται κάτω από την εποπτεία του Ιδρύματος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ΙΔΕΠ Δια Βίου Μάθηση.

Στόχος του Προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα κοινωνικής προσφοράς. Ο στόχος εμπίπτει στο γενικότερο πλαίσιο των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών μέχρι το 2030.

Πρωταρχική θέση στον κατάλογο των στόχων του ΟΗΕ κατέχει ο στόχος «Μηδενική Φτώχεια - No Poverty», στόχος τον οποίο καλούμαστε ως οργανική μονάδα να υλοποιήσουμε κατά τη χρονική αυτή περίοδο, θέτοντας ως παράλληλο στόχο την «Καλή Υγεία και Ευεξία - Health and Wellbeing» (3ος στόχος).

Στο πλαίσιο της 1ης Κινητικότητας του Προγράμματος, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μαθητών και εκπαιδευτικών στη Σεβίλλη της Ισπανίας, από τις 6 μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2019. Η συνάντηση αποσκοπούσε στη γνωριμία των εταίρων και τον σχεδιασμό δράσεων για την επίτευξη των στόχων.

Οι μαθήτριες του Γυμνασίου Σταυρού επισκέφθηκαν το σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης “IES HELICHE” και φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητριών του σχολείου, γεγονός το οποίο συνέβαλε στο να γνωρίσουν την ισπανική κουλτούρα, τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους.

Κατά τη διάρκεια της Κινητικότητας στην Ισπανία, όλοι οι εταίροι, μαθητές και μαθήτριες, καθώς και οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε ένα άρτιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


594