Διάλεξη: «Το Παγκύπριο Γυμνάσιο ως πηγή έμπνευσης για την Αρχιτεκτονική»


Ο Σύλλογος Αποφοίτων του Παγκυπρίου Γυμνασίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Παγκυπρίου Γυμνασίου προσκαλούν σε διάλεξη με θέμα: «Το Παγκύπριο Γυμνάσιο ως πηγή έμπνευσης για την Αρχιτεκτονική» του κ. Σόλωνα Ξενόπουλου, Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Κοσμήτορα της Σχολής Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και αποφοίτου του σχολείου.

Η διάλεξη θα δοθεί στους χώρους των Μουσείων του Παγκυπρίου Γυμνασίου (γωνία Αγίου Ιωάννου και Θησέως, Λευκωσία)  την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019, στις 7.00 μ.μ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ).

Η εκδήλωση στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου του Παγκυπρίου Γυμνασίου ως παράγοντα έμπνευσης για έναν τομέα που συνέδεσε την Τέχνη, την Επιστήμη και την Τεχνολογία σε καιρούς δύσκολους. Ταυτόχρονα, όμως, επιδιώκει την επισήμανση των ιδεών, αρχών και αξιών που πρέπει να χαρακτηρίζουν τον σύγχρονο πολίτη, που καλείται να διαμορφώσει και να επιβιώσει σε ένα Περιβάλλον-Χώρο που ολοένα και περισσότερο επηρεάζεται από την Αρχιτεκτονική, η οποία με τη σειρά της οφείλει να βρει τους κοινούς παρονομαστές της Παράδοσης, της Αισθητικής και των Νέων Αναγκών του ανθρώπου.  

Στην εκδήλωση είναι ευπρόσδεκτοι, εκτός από τους αποφοίτους και μαθητές του σχολείου, και όσοι θεράποντες των επιστημών και των τεχνών προβληματίζονται για τον ρόλο της Αρχιτεκτονικής σήμερα στη διαμόρφωση του χώρου στον οποίο ζούμε, καθώς και όλοι οι φίλοι και εκτιμητές του έργου τόσο του ιστορικού ιδρύματος όσο και του καταξιωμένου ομιλητή.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση από την καθηγήτρια Τέχνης του Παγκυπρίου Γυμνασίου, κ. Αντιγόνη Σοφοκλέους, για τον τρόπο με τον οποίο το σχολείο επιδρά στην εικαστική καλλιέργεια και στις δημιουργίες των μαθητών του, καθώς και σύντομο μουσικό πρόγραμμα. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1205