Το Λανίτειο Λύκειο σε αποστολή μεσω Erasmus+ στο Γκνιέζνο της Πολωνίας


Μοναδική ευκαιρία για κάθε εκπαιδευτικό και μαθητή αποτελεί η συμμετοχή σε κινητικότητα για τα προγράμματα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Λανίτειο Λύκειο στο πλαίσιο του προγράμματος “Developing key students' competences and strengthening self-esteem through their personal development” συμμετέχει σε αποστολή στο Γκνιέζνο της Πολωνίας όπου είχε την πρώτη επαφή με τα μέλη των εταίρων του που αποτελούνται εκτός από την Πολωνία, από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Λιθουανία και την Ελλάδα. Η θεματολογία της πρώτης κινητικότητας πέραν από το οργανωτικό μέρος είναι η σωστή καθοδήγηση των μαθητών μέσα από τον μεντορισμό ως καλή πρακτική για κάθε σχολείο.

Την ίδια στιγμή η επίσκεψη της ομάδας αποστολής του Λανιτείου Λυκείου σε ένα σχολείο ίδιου μεγέθους αφήνει πολλές σκέψεις για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων με υπεράριθμο μαθητών. Ταυτόχρονα η επίσκεψη στο Μουσείο Ιστορίας της πόλης ανέδειξε μια καλή πρακτική για κάθε σχολείο καθώς διαπιστώθηκε ότι στον υπερσύγχρονο Μουσειακό χώρο σε ανεξάρτητες αίθουσες στεγάζεται και σχολείο της περιοχής μαζί με δημόσια βιβλιοθήκη. Αυτό επιδρά πολύ θετικά στους μαθητές καθώς έρχονται σε καθημερινή επαφή με τους επισκέπτες του Μουσείου κάτι που κάνει τον Μουσειακό χώρο πιο οικείο και φιλικό προς του μαθητές. Το ίδιο συμβαίνει με τη βιβλιοθήκη στην οποία οι μαθητές μελετούν αλλά την ίδια στιγμή μπορούν να βιώσουν τη σιωπηλή δραστηριότητα μιας ζωντανής δημόσιας βιβλιοθήκης.

Θέματα ασφάλειας των μαθητών για τα οποία ρώτησαν οι εταίροι δεν υπάρχουν, καθώς οι εγκαταστάσεις ελέγχονται από τους φύλακες ασφάλειας του Μουσείου και της βιβλιοθήκης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1243